EMA 2022TORINO 2022

Kaj si pred odločilnim nastopom želi LPS?

Po drugi vaji LPS strnil občutke

Ko na Pesmi Evrovizije nanese pogovor na slovenski evrovizijski DISKO so občutki zelo mešani. Nekaterim tujim oboževalcem je naša zasedba LPS izjemno simpatična, zopet drugi tega navdušenja ne kažejo. So pa toliko bolj veseli nad potekom obeh vaj naši mladi glasbeniki, ki so dejali, da so zelo zadovoljni z vsem skupaj. Tudi zaradi tega, ker v sam slovenski nastop, kjer je v ospredju statična in nepremikajoča se disko krogla, ni vpeto kinetično sonce, ki jo je zagodlo marsikateri delegaciji, sploh tistimi, ki so planirali uporabo LED zaslonov, ki naj bi jih ta del scenografije omogočal.

“Med nastopom poskušamo pozabiti na druge stvari, tako da je vsak izmed nas fokusiran oziroma s koncentriran na svoj del.” LPS

Zadovoljni s svojim nastopom

Člani evrovizijske zasedbe LPS, ki jo sestavljajo Filip Vidušin (vokal), Gašper Hlupič (bobni), Mark Semeja (električna kitara), Zala Velenšek (bas kitara) in Žiga Žvižej (klaviature), so po še eni vaji znova strnili svoje misli ter na zaupali, kako so zadovoljni tako z organizacijo kot z dogajanjem na odru v areni PalaOlimpico, ne nazadnje pa so nam tudi zaupali, katera evrovizijska pesem 2022 jim je najljubša …

Podcenjena pesem

In ko že govorimo o skladbah, so komentarji o našem Disku različni, tako da ali imaš pesem rad ali pa jo preprosto sovražiš. Ob ekskluzivnem posnetku z druge vaje lahko opazimo predvsem veliko komentarjev, kjer souporabniki zapisali, da je Disko podcenjena pesem, kot je bila recimo nekoč portugalska zgodba. Prav tako si je pohvale v komentarjih zaslužil Filip, ki ga ocenjujejo kot nadarjenega pevca s čistim glasom, ki je skozi svoj nastop tudi izjemno natančen. Večina komentatorjev Sloveniji tako privošči finale!

LPS Band
Člani LPS so nam zaupali, da šole ne pogrešajo preveč. Foto: EBU

Naši mladi predstavniki so se na izletu še posebej zbližali s hrvaško delegacijo oziroma njihovo predstavnico Mio Dimšić.

S stavnicami se ne obremenjujejo

Kakopak pa zagotovo slovensko javnost zanima, kakšna so pričakovanje pred torkovim večernim nastopom, ki jim bo (ali pa tudi ne) prinesel tako zelo zaželeno finale. S stavnicami se, kot so dejali, ne ukvarjajo, niti nimajo kakšne koli želje, da bi se ukvarjali s tem. “Želimo se potruditi, da bo naš nastop čim boljši. Želimo si, da bi Filip spet tako dobro odpel, kot na drugi vaji,” je v imenu skupine pojasnil član Žiga Žvižej (klaviature), ki je prav tako velik ljubitelj Evrovizije. Kako pa bi ocenili svoj nastop od 1 do 12? “Z našim nastopom smo zelo zadovoljni, tako da bi ga trenutno ocenili z deset, kmalu pa želimo priti do dvanajstice,” je zaključil pevec Filip Vidušin.

REZULTATI ANKETE

Torino 2022: Kako ste zadovoljni z drugo vajo LPS?

  • Vse skupaj izgleda odlično. (45%, 136 glasov)
  • Žal me (še vedno) niso prepričali. (27%, 83 glasov)
  • Iskreno imam mešane občutke. (19%, 58 glasov)
  • Precej bolje kot na prvi vaji. (9%, 28 glasov)

Skupno glasov: 305

Nalaganje ... Nalaganje ...
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
4
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Twitter
Back to top button