EMA 2022

Kaj je po EMI 2022 na strehi ene od stolpnic v Šiški počel Jonatan Haller?

Gre za ljubezensko zgodbo

Po izidu singla Obzorje, s katerim se je Jonatan Haller predstavil na letošnjem izboru EMA 2022, je pred vami tudi videospot za to pesem. Za snemanje in finalno produkcijo videospota je poskrbela tričlanska ekipa Bojzi: Jernej Drnovšek (DOP) Satja Medvešek (1st AC) in Jan Pintar (grip). S postprodukcijo so imeli veliko dela, saj so se ga lotili tudi s posebno 3D tehniko, za finese in barve pa je poskrbel Jernej Drnovšek.

Videospot so morali posneti v enem popoldnevu na strehi ene od stolpnic v Šiški v Ljubljani, saj se je Jonatan ravno odpravljal na Portugalsko. Poleg Jonatana v spotu nastopata plesalca Katarina Malavasič in Žan Nini Čeak iz plesne šole Bolero, ki sta z njim tudi nastopala izboru za EMO 2022. Za Jonatanova oblačila in oblačili plesalcev je poskrbel kreator Siniša Martin.

Jonatan Haller - Obzorje
Jonatan Haller – Obzorje Foto: Adrian Pregelj

Pogrešal svoje dekle

In kaj ob pesmi Obzorje pravi Jonatan, ki se je preselil nazaj na Portugalsko? »Ko smo pesem ustvarjali, sem zelo pogrešal dekle na Portugalskem, hrepenel sem po njeni ljubezni in zato ima pesem močno čustveno noto. »Obzorje« govori o tej ljubezni, o pozitivni naravnanosti, ne glede na potencialni izid, saj je razdalja med zaljubljenima lahko resna težava. A pomembno je, kaj je zdaj in lahko le upaš in si želiš, da bo ta trajal. In ker nisi fizično skupaj z ljubljeno osebo, se lahko z njo srečuješ ob vsakem sončnem vzhodu ali zahodu – na obzorju,« je odgovoril mladi glasbenik.

Jonatan Haller
Jonatan Haller na snemanju videozgodbe. Foto: Al Nini

Poln načrtov

Nemirni duh, ljubezen do glasbe in umetnostni nasploh, do Slovenije – vse to ga je zaznamovalo že od malih nog. Jonatan Haller Pereira šteje 24 let in se je rodil mami Slovenki in očetu Portugalcu. Slovenski široki javnosti se je prvič predstavil v slovitem šovu Slovenija ima talent. Poleg tega se ga lahko spomnimo po prvem singlu »River«, nato duetu z Niko Zorjan s pesmijo »Luna« in trapovski pesmi »Burek«. Za njim je zmaga na portugalskem šovu La Banda s skupino BMRNG, ko so podpisali pogodbo z založbo Sony Music Portugal, kar ga – poleg ostalega – uvršča med mednarodne glasbene izvajalce. V okviru ustvarjanja pesmi v slovenščini po izdanem singlu »Sara« zdaj predstavlja še pesem »Obzorje«, sledi pa tudi tretja pesem; vse omenjene bo zaokrožil v prvo slovensko EP izdajo v njegovi produkciji in se s tem poklonil svoji, eni od dveh, domovini Sloveniji.

Jonatan Haller
Videospot so morali posneti v enem popoldnevu. Foto: Al Nini
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X