ZABAVNO & DRUŽABNO

Gianni Rijavec »preoblekel« legendarno uspešnico

Lep pozdrav, ciao Mateja

Na valentinovo je kot strela z jasnega udarila glasbena zgodba, ki jo še kako dobro poznamo. Gre za uspešnico Lep pozdrav, ciao Mateja, ki je nastala pred petintridesetimi leti, ki jo je prepeval Gianni Rijavec.

In kako to, da se je odločil za preobleko? “To je eden izmed slovenskih evergreenov, ki je dobesedno ponarodel. Pesem je dobila pop-simfo preobleko, dodali smo ji godalni kvartet in je sedaj narejena v mojem novem glasbenem stilu »Gianni Rijavec in godalni kvartet«. Ideja za preobleko stare uspešnice se je porodila na koncertih, kjer ljudje dobesedno zahtevajo, da za dodatek zapojem nekaj starih uspešnic, med njimi Lep pozdrav, ciao Mateja, Adijo Špela, Nancy iz Ljubljane, Mladi Joža in še bi lahko našteval,” odgovarja Gianni, ki nam je zaupal, kako je nastala ta uspešnica.

Zgodba o Mateji, ki je odšla v Afriko, je resnična!

“Pesem Lep pozdrav, ciao Mateja je nastala v času študentskih let, ko so bili med študentkami v Sloveniji popularni temnopolti študentje. Zakaj je bilo tako so krožile predvsem med žensko populacijo različne govorice. (smeh) Fama okrog temnopoltih študentov je bila zelo velika. Zgodba o Mateji, ki je odšla v Afriko, pa je resnična! Opazoval sem namreč, kako je neki temnopolti študent speljal dekle nekega študenta, bila je Štajerka in imenovala se je Mateja. Napisal sem pesem … Mateja je zaslovela. Kot virus se je širila najprej med študenti in kasneje po vsej državi, pa tudi izven njenih meja. Predstavljena je bila na Pop delavnici in od takrat dalje je bila in je velika uspešnica,” je še povedal Rijavec.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X