ZABAVNO & DRUŽABNO

Mogočna Giannijeva lipa združuje

Gianniju Rijavcu je uspelo! Na podlagi novonastale skladbe Lipa od none je imel priljubljeni primorski glasbenik pred kratkim koncert na domačem dvorišču na Trnovem pri Gorici.

Giannija Rijavca sta spremljala še Metod Štrukelj (levo) in Matjaž Švagelj (desno).Foto: Promo foto
Gianni Rijavec ob belem klavirju.Foto: Promo foto

Na kraški domačiji s kamnitim dvoriščem (mimogrede, po domače se reče ‘borječ’), kamnitimi vodnjaki (šternami), značilnim kraškim kamnitim portalom (portonom) stoji mogočna, skoraj dvesto let stara lipa. Mogočno drevo daje mnogim generacijam navdih za ustvarjanje in poleti nudi odlično senco za druženje. Glasbeniku pa je dala navdih za novo pesem, ki govori o druženju, ki ga ljudje že posebej v zadnjem času zaradi pandemije zelo pogrešamo. Govori pa tudi o sodobnem načinu življenja, ko smo vsi v nenehnem hitenju in nam življenje dobesedno polzi iz rok. Lipa in pod njo hrastova miza čaka, da se vrnemo pod njeno krošnjo in ustavimo čas, ustavimo sebe, se napolnimo z energijo za življenje, nadihamo čistega,svežega zraka. Vabi nas k razmisleku o trenutku, ki ga živimo.

In tako se je zgodil tudi koncert Pod lipo od none, na katerem je Gianni Rijavec nastopil z belim klavirjem, ki je bil postavljen pod lok kamnitega portala. Gostitelja sta spremljala še Matjaž Švagelj (kitara, vokal) in Metod Štrukelj (percusion, vokal), Gianni Rijavec pa je poleg nove pesmi Lipa od none predstavil svoje balade, kot so: Soča, Ti si lepa kot pomlad, Ljubezen, Tvoj poljub, Ogenj ljubezni, Sanje, Pogrešam te ter druge.

Koncert je torej postavljen v romantično okolje glasbenikove kraške domačije in bo na sporedu 19. septembra ob 21.10 na televiziji TV 3.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button