EMA

Ganljiv zapis evrovizijke Ane Soklič: Mama je bila kot skala …

Za Ano Soklič letošnje leto ni bilo najlepše. Najprej je slavila na Emi, nato pa je kot strela z jasnega prišla epidemija, ki je kot deroča voda ‘odnesla’ evrovizijski izbor v Rotterdamu ter njen nastop na tem odmevnem tekmovanju. A to žal še ni bilo vse! Le nekaj tednov nazaj se je poslovila od stare mame Marije, na katero je bila zelo navezana.

Zmagovalna Voda je dobila prav posebno zgodbo.Foto: Bojan Simončič

Takšnih generacij, žal, ne bo več!

Video za nesojeno evrovizijsko skladbo Voda posvečam svoji stari mami,
Mariji Rozman iz Bohinjske Bistrice, ki se je letos jeseni od
nas, žal, poslovila in me na evrovizijskem odru ne bo ugledala. Mama je
bila kot skala. Takšnih generacij, žal, ne bo več! 

Ana Soklič

Od prireditve Ema 2020 je sedaj minilo že kar nekaj časa. Tako kot vsem ljudem na tem planetu tudi meni in moji ekipi letošnje razmere nikakor niso šle na roko: skladba Voda, žal, ni doživela svojega vrhunca, vsaj ne na način, kot smo si želeli. Evrovizija je bila odpovedana, sponzorji so se umaknili, nastopi prestavili v nedoločen čas v prihodnosti. Zato smo se skupaj z ekipo odločili, da se vendarle poklonimo zmagovalni skladbi, tako kot se to nam zdi, da si zasluži,” je ob predstavitvi uradne video zgodbe za pesem Voda na svojem facebook profilu zapisala Ana Soklič, ki je ob tem še dodala ganljive besede.

Video Voda je posvečen Anini stari mami, Mariji Rozman (1926-2020).Foto: Bojan Simončič

“O samem izdelku ne želim pretirano izgubljati besed, naj opravljeno delo govori zase. Na koncu vedno pridem do enega in istega odgovora: poprijeti za delo, skušati ostati kreativen, kot je le mogoče, nekako potrpeti, nekaj dati od sebe, bodisi v našem primeru z glasbo, besedo, posnetkom, še pred kratkim živim nastopom, to je tisto, kar je po mojem mnenju še vedno najboljša odločitev. Medtem, ko je trend tega časa izražanje svojih stališč in mnenj po dolgem in počez in ko se zdi, da vsak ve vse o vsem, se nekateri še vedno izražamo s svojim ustvarjalnim delom in z njim razkrivamo tisto, kar poznamo najbolje – del sebe,” je dejala glasbenica.

Ob tej priložnosti se je naša evrovizijska predstavnica zahvalila vsem tistim, ki ji stojijo ob strani in da po vsem tem obrača nov list ter z veseljem in trdnimi koraki vstopa v novo poglavje! “‘Show must go on,’ ali kako je že rekel Freddy? Vedite: voda, o kateri govorim v tem videu, ne bo nikoli odtekla. Objemam vas in pozdravljam ter vam želim zdravja in kar se da lepih trenutkov v letu, ki je pred nami,” je svoj zapis zaključila Sokličeva, za katero bomo držali pesti na Pesmi Evrovizije 2021, kjer se bo z novo pesmijo (ki jo bomo izbrali preko Eme 2021) predstavila v prvem predizboru, 18. maja 2021.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button