EMA

Ema 2019: Nekdanja evrovizijka Ula Ložar obljublja sproščen nastop

Na Emi 2019 se bo za evrovizijsko vstopnico borilo deset tekmovalcev, ki jih tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Kot zadnja po vrsti je tu še Ula Ložar, ki je že okusila evrovizijski oder, saj nas je leta 2014 s pesmijo Nisi sam / Your Light zastopala na Otroški Evroviziji. Tokrat stavi na trendovsko in, kot pravi, svežo skladbo Fridays.

Ema: To so vsi letošnji izbranciKdo vse je izbiral pesmi?Uspehi zmagovalcev Eme na ESC

Ula Ložar se je leta 2014 zapisala v slovensko evrovizijsko zgodovino kot prva slovenska predstavnica na Pesmi Evrovizije za otroke. Že takrat je z zrelo, jazzy in soul interpretacijo navduševala in čakala na to, da doseže magično »mejo« 16 let, ko bo lahko sodelovala na Emi. Medtem je glasovno odrasla in dobila svež glasbeni izraz, ki izstopa, kjerkoli se pojavi. Ula svoj glas šola več kot devet let, svoje izkušnje pa je nabirala po številnih odrih doma in v tujini, ter prejela mnoge nagrade tudi na mednarodnih pevskih festivalih.

Z letošnjo Ulino skladbo pa so povezani »evrovizijski mački« in ekipa, ki je zadnjih nekaj let žela uspehe tako na Emi kot na Evroviziji. Glasba za skladbo Fridays je delo avtorskega tandema Maraaya (Marjetka Vovk in Raay), besedilo sta napisala BQL-ovec Anej Piletič (avtor besedila skladb Heart of gold in Promise, obeh zmagovalk po izboru televotinga na zadnjih dveh Emah) ter prekaljeni maček Charlie Mason, ki je med drugim avtor zmagovalne evrovizijske pesmi Conchite Wurst Rise Like A Phoenix in Maraayjine Here for you.

Obožujem vse okoli Eme, najbolj pa pripave na sam nastop, pravi Ula.Foto: NEO Visuals

Obljubljam predvsem sproščen nastop, poln pozitivne energije.

Ula Ložar

Ali vas je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vas izbrali za Emo 2019? 
Ne morem vam opisati kako zelo sem bila vesela, ko sem videla, da sem sprejeta na Emo! Od nekdaj sem si želela biti del Evrovizije in seveda se najprej začne pri predizboru.

Kako bi se predstavili vsem tistim, ki vas še ne poznajo in morda celo dvomijo o vas?
Sem punca, ki rada poje, punca, ki se ukvarja z glasbo že od 7. leta. Rada si zastavljam vedno nove in nove izzive za katere sem pripravljena veliko delati. Če “pogledam” v prihodnost pa si seveda želim živeti od glasbe, peti in ustvarjati.

Kaj
menite, zakaj bi bili vi najboljši, da bi vas na koncu izbrali za
zmagovalca Eme 2019 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji v
Tel Avivu 2019?

Tega res ne morem vedeti. Za enkrat imam v mislih to, da se na sam nastop na Emi odlično pripravim. Zelo si želim, da bi mi nastop uspel tako kot si želim, ostalo pa ni v mojih rokah.

Če bi
slučajno zmagali na Emi 2019, kaj lahko pričakujemo od vas v Tel Avivu
ter kaj bi za vas pomenil nastop na tem največjem glasbenem odru?

Uh! Si sploh ne upam pomisliti, kako zelo vesela in srečna bi bila!
Definitivno bi nastop v Tel Avivu pomenil največji glasbeni dosežek do
sedaj, a vendar do tja je še daleč in ne obremnjujem se z rezultatom.
Kar bo pa bo. (smeh)

Ula Ložar na izboru Junior Eurovision Song Contest 2014.Foto: EBU (Elena Volotova / Maria Mifsud)

Kaj bo vaš adut na odru Eme 2019?
Mogoče to, da sem na evrovizijskem odru že stala. Leta 2014 na Junior Eurovision Song Contestu, sem kot prva otroška predstavnica Slovenijo zastopala našo državo. Kljub temu, da sem še mlada pa imam za sabo že deset let učenja petja in kar nekaj nastopov, tako, da ‘majčkeno’ izkušena sem že. (smeh)

Kakšen nastop obljubljate, kako se na vse skupaj pripravljate?
Obljubljam predvsem sproščen nastop, poln pozitivne energije. Na oder Eme ne grem ‘tekmovati’ ampak predvsem uživati in upam, da bodo gledalci uživali z mano.

Koliko časa že, če sploh, spremljate Evrovizijo?
Evrovizijo sem spremljala še kot čisto majčkena punčka.

Kako bi opisali vašo pesem Fridays, ki jo boste predstavili na Emi 2019?

Gre za trendovsko, svežo skladbo, ki govori o trenutkih zase, o
dnevu, ki si ga vsak želi za ‘odklop’ od vsakodnevne, tudi če še tako
prijetne, ljubezenske rutine.

In za konec še … katera evrovizijska pesem vam je najljubša, če se seveda ozremo nazaj?
Najljubša pesem slovenskih predstavnikov pa mi je Here for you, na katero me vežejo tudi prekrasni spomini! Takrat sta učence pevske šole Popsing, v kateri sem tudi sama, Marjetka in Raay presenetila s posebnim darilom, snemanjem videospota in pesmi Here for you na Dunaju. Skratka eni lepi spomini! Od evrovizijskih nasploh pa mogoče avstrijska zmagovalna pesem Rise like a phoenix.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button