EMA

Ema 2019: Raiven v tretje ni uspela

Kljub temu, da je Raiven na Emi 2019 poskrbela za dovršeno glasbeno-vizualno predstavo, ji veliki met ni uspel. Čeprav si je, tega z ekipo ni skrivala, želela zmago, je na koncu osvojila le 27,11 % glasov, kar je bilo daleč premalo za zmagoslavje. Je pa zato začrtala pot novi EP-plošči Rem, ki je takoj po Emi že izšla na digitalnih platformah.

Raiven na Emi 2019.Foto: David Lotrič

Gledalce Eme je Raiven že v uvodu privabila s posebno projekcijo, rdeča nit nastopa je bil ples, za katerega je Raiven črpala navdih iz »voguinga«. Za koreografijo sta poskrbela Erik Bukovnik in Matic Zadravec. Na odru so poleg nje plesali Urban Tratnik, Miha Furlan, Nejc Darovec in Enej Jurečič. Za odrom pa je stala še spremljevalna pevka Maša Rogelj.

Kaos pa je le ena od petih skladb, ki jih je Raiven uvrstila na svojo EP-ploščo Rem, ki že dostopna na digitalnih platformah: “Kaos je od vseh pesmi na EP-plošči najbolj eksperimentalen. Ko smo ga ustvarjali, nismo niti razmišljali o tem, ali bo končal na seznamih radijskih predvajanj. Predstavlja neki vrhunec sanj, tik preden se prebudiš iz more. Preostale skladbe so tudi enako ‘temačne’, so pa vseeno malo bolj radijske.

Širni ocean, Kralj Babilona, 13, Ledenik in Kaos so skladbe, katerih
skupni imenovalec je temnejši zvok elektropopa. Ta bo pustil vaše
možganske valove v hitrem in usklajenem gibanju: dihanje bo postalo
hitrejše in plitko, srčni utrip se bo pospešil, krvni pritisk bo narasel
in naenkrat se boste znašli skupaj z Raiven v fazi, kjer se pojavlja in
uresničuje največ sanj.

Kaos je od vseh pesmi na EP-plošči najbolj eksperimentalen.Foto: David Lotrič
Raiven s svojo ekipo.Foto: David Lotrič

In kaj Raiven pravi o Remu? “Širni ocean (Nanj sem najbolj ponosna. Je zelo osebna skladba. Mogoče celo preveč.); Kralj Babilona (Skladba z biblijsko metaforo. Vsakič ko jo komu predvajam, imam občutek, kot da bi mi nekdo vdrl v misli in pobrskal po njih.); 13 (Eksistenčna sodba. Vživetje v misli osebe, ki ugotovi, da je s tem, ko si je ustvarjala lažno življenje, pretentala samo sebe. Oseba, ki je postala, spozna osebo, ki bi lahko postala. Ampak to spoznanje pride prepozno.); Ledenik (Skladbo smo ustvarili v sobi producenta, kjer so na stenah visele slike polarnih medvedov. Med pisanjem besedila sem dobila občutek, kot da sedim na ledeni gori.) ter Kaos (Peta faza spanja – Rem)

Želela sem si samo ustvariti izdelek, ki je res od začetka do konca moj. Res sem se posvetila vsaki malenkosti. Prvič sem tudi tako konkretno sodelovala pri produkciji in na neki točki v svoji karieri si želim, da bi lahko sama sproducirala celoten album, brez pomoči drugih. Za to EP-ploščo ni nobenega preračunljivega načrta. Želim vam samo predstaviti sebe, zdaj, ko sem se našla.

Raiven na odru Eme 2019. Po končanem izboru ni bila dosegljiva za medije!Foto: David Lotrič
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button