EMA

Ema 2014: Kaj bo prinesla bosansko-slovenska kombinacija?

Prav zagotovo bosta Nermin Puškar in Samuel Lucas na letošnji Emi predstavila zanimivo kombinacijo glasov, jezikov in običajev. Glede na to, da Nermin verjame v magično moč glasbe, se zdi, da bo to presenečenje izbora.

Nermin Puškar in Samuel LucasFoto: Aljoša Rebolj

Nermin Puškar je skladatelj, avtor besedil, kitarist in izvajalec z mednarodno kariero. Že kot mlad vokalist je nastopal na Broadwayu v muzikalu Circle in kasneje v projektih klasične glasbe z Sarajevsko filharmonijo. Nermin je avtor številnih uspešnic, ki jih izvajajo Tony Cetinski, Nina Pušlar, Neisha, Samuel Lucas in drugi, posnel pa je tudi tri albume. Njegove skladbe so bile uporabljene tudi slovenskem filmu Hvala za Sunderland v režiji Slobodana Maksimovića. Na Pesmi Evrovizije 2011 v Düsseldorfu je nastopil kot del ekipe Bosne in Hercegovine. Verjame v magično moč glasbe.

Samuel Lucas je vokalist in instrumentalist, ki mu takoj za njegovima hčerama Dajano in Arijano, glasba pomeni vse. Z glasbo se je začel ukvarjati pri svojih dvajsetih letih, ko je odšel v tujino, kjer si je s trdim delom nabiral glasbeno znanje in izkušnje. Slovenskemu občinstvu se je prvič predstavil pred petimi leti, od takrat je že posnel svojo zgoščenko in nekaj singlov. Za seboj ima ogromno glasbenih nastopov, sodeloval je že s številnimi glasbeniki, tako doma kot v tujini. Glasba je njegovo življenje in zato verjame, da bo s petjem in glasbo še navduševal …

Samuel Lucas je na Emi že sodeloval.Foto: Alesh Maatko
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button