EMA

Ula Furlan bo vodila izbor Ema 2014

Igralka in TV-voditeljica Ula Furlan bo vodila letošnji izbor slovenskega predstavnika za evrovizijsko popevko. Ema 2014 bo tokrat potekala v soboto, 8. marca s pričetkom ob 20. uri, na TV Slovenija 1. Novega slovenskega ESC predstavnika bodo izbrali izključno gledalci s telefonskim glasovanjem.

Evrosong 2014 bodo vodili trije voditelji, in sicer Nikolaj Koppel, Lise Rønne in Pilou Asbæk. Emo pa le ena voditeljica.Foto: Michael Søndergaard / DR

V javnosti in na družbenem omrežju so že pred časom zaokrožila številna imena za vodenje Eme 2014, največ se je omenjalo ravno Mišo Molk, ki je vodja letošnjega projekta Pesem Evrovizije 2014 na RTV Slovenija. Miša bo tako le bdela na korektnim potekom izbora, njena hčerka Ula Furlan pa nas bo popeljala med interno izbrane pesmi, ki jih bo razvedrilni program, kot tudi potek slovenskega izbora, ki bo v soboto, 8. marca 2014 potekal iz studia 1 in 2 na Kolodvorski 2, kaj kmalu predstavil javnosti.

Ema 2014 ima nov logotip.Foto: RTV Slovenija
Ula FurlanFoto: Žiga Culiberg

Moj prvi spomin na Emo sega že nekaj let nazaj, stara sem bila deset let in mislim, da znam vsaj refren vseh zmagovalnih pesmi, ki smo jih poslali na izbor za Pesem Evrovizije. Mogoče ne prav vseh zmagovalnih, sem pa z najboljšo prijateljico Majo iz osnovne šole na ves glas prepevala Tih deževen dan, tudi kar tam, sredi Čevljarskega mosta, do vdiha natančno. Da o tem, kje in kolikokrat sem grulila Lahko ti podarim samo ljubezen, sploh ne bi,” v smehu pove Ula Furlan in doda: “Ema vsako leto na svoj način zaznamuje moje življenje. Ali je to zato, ker že vnaprej zaznačim svojega favorita, spet drugič zato, ker svoje mnenje vneto branim, stiskam pesti in čakam na rezultate glasovanja. Predvsem pa me zadnja leta navdušuje šov, ki spremlja prireditev in komaj čakam, da 8. marca skupaj poiščemo tistega, pravega za leto 2014.

Spomnimo, da je RTV Slovenija k sodelovanju internega izbora povabila kakovostne glasbene izvajalce in avtorje skladb. Končni izbor bo znan v naslednjih dneh, našega novega predstavnika pa bodo izbrali izključno gledalci.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button