FESTIVALI

MMS 2019: Samuel Lucas stavi na pesem Vse bo ok

6. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni, že 39. festival Melodije morja in sonca, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Kot drugi po vrsti se bo s pesmijo Vse bo ok predstavil Samuel Lucas.

Samuel Lucas se bo predstavil s pesmijo Vse bo ok.Foto: Jadran Rusjan

Okusil oder Eme

Samuel Lucas se je med drugim predstavil tudi na Emi, in sicer leta 1995
kot član skupine Freeway s skladbo Joanna, pri nastanku katere je tudi
sodeloval. Leta 2009 je s pop-rock balado Vse bi zate dal zasedel 3.
mesto, prav tako je istega leta sodeloval na Slovenski popevki s skladbo
Vedno bom s tabo ostal.

Poleg tega je pred devetimi leti sodeloval v
plesnem šovu Zvezde plešejo, leta 2014 se je duetu na Emi predstavil z Nerminom Puškarjem in s pesmijo Masquerade, leta 2016 pa je sodeloval v priljubljenem šovu Znan obraz ima svoj glas.

Slovenski pevec in glasbenik Samuel Lucas je rojen v Kopru. Svoje prve glasbene kilometre je nabiral na odrih Avstrije, Nemčije, Švice in Italije ter na Švedskem in Finskem. 2010 je izšel njegov albumski prvenec z naslovom Samuel Lucas, konec istega leta pa je posnel skladbo Ona nije više tu. Leta 2016 je izdal svoj prvi avtorski komad Pesem o naju, za katerega je glasbo napisal sam in nato nadaljeval z disco funk pesmijo Play that song. Naslednji singel Kot nekdaj je izšel 2017. Konec lanskega leta se je začelo pisati novo poglavje v glasbenikovem življenju. S singloma To sem jaz in Sebe dajem je napovedal letošnji album z istoimenskim naslovom. Na njem se Samuel skoraj v celoti podpisuje pod glasbo, zato je album še toliko bolj oseben. Je mešanica popa, rocka in bluza s pridihom jazza, skratka na njem Lucas daje resnično sebe in vse svoje glasbeno znanje. Profesionalno se z glasbo ukvarja in od nje živi že več kot 28 let, zadnja leta polni odre s svojim bandom The Groove Station, katerega članica je tudi njegova srednja hči Arijana (22), ima pa še Nathalie (16) in Dajano (25).

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X