ZABAVNO & DRUŽABNO

Domen Brodarič: Naj vam Tišina pričara svoj pomen, ko zgubite se v njej

Tišina predstavlja več situacij

Domen Brodarič, 26-letni pevec, tekstopisec in glasbenik, se je kljub pridružitvi bendu Plejade odločil, da znova izpelje samostojni projekt. Navdih za svoj novi singel je Domen dobil pri duetu kitaristov Hermanos Guitarez, ki sta ga navdušila s svojimi tropsko-melanholičnimi kitarskimi ritmi, ki mu niso dali miru. Tako je nastala skladba z naslovom Tišina.

Snemanje nove skladbe Tišine se je začelo v Domnovi sobi v Novem mestu, kjer ima mladi pevec svoj glasbeni studio. Z novo skladbo je glasbenik želel združiti vokalne melodije s tropsko-melanholičnimi kitarami, hkrati pa je sprejel izziv samostojnega snemanja. Tako je na lastno pest posnel kitare, vokal in bas kitaro, začetne ritme za prvorazličico pesmi pa je posnel kar na trup od akustične kitare. Kasneje mu je na pomoč priskočil bobnar Maksim Šaruga, ki je v svojem Shelter studiu posnel bobne. Domen je dodal še tolkala in produkcijo skladbe, vse skupaj je Bojana Pahljine izkušeno pripeljal do ciljne črte in je zaslužen za mix in master.

Domen Brodarič
Domen Brodarič Foto: Osebni album

O čem govori besedilo?

“Ker besedilo pesmi govori o iskanju tišine med dvema osebama, sem želel pomen besedila popestriti z dodatnim pomenom v zgodbi videospota. Tišina predstavlja več situacij. Lahko je to trenutek, ko sta dve osebi skupaj v trenutku, ko besede niso pomembne, le gledanje zvezd, objemi, poljubljanje,” nam je zaupal mladi glasbenik, ki je ob tem še dodal: “Lahko pa pomeni tudi slabšo plat, kot recimo iskanje tišine oziroma miru v nekem razmerju, saj je to edini čas, ko se dve osebi ne prepirata in lahko skupaj uživata v danih trenutkih. V videospotu pa Tišina nosi bolj grob pomen in zgodba pripelje do tragičnega konca.”

Domen Brodarič
Videospot sta posnela Miki Pavlin in Timjan Ješelnik, za montažo pa je poskrbel Domen sam. Foto: Osebni album
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button