MISIJA LIVERPOOL 2023

Joker Out in Elvis Costello združili moči

Duet z legendarnim glasbenikom

Naši evrovizijski predstavniki Joker Out so pred odhodom v Liverpool poskrbeli za še eno presenečenje. Ljubljanska peterica je namreč izdala težko pričakovani duet z legendarnim britanskim glasbenikom Elvisom Costellom.

“Ko smo leta 2019 izdali Golo, mu je boter našega takratnega basista, sicer Elvisov dober prijatelj, zavrtel to skladbo. Takoj mu je bila všeč in nas je pohvalil, to pa je bilo to. O njem nismo več veliko slišali, dokler nismo lani jeseni izdali drugi album Demoni, na katerem je bila tudi pesem Novi val. Izvirnik je nastal v času gozdnih požarov na Krasu. Zdelo se je, kot da nas bombardirajo le s slabimi novicami in negativno energijo,” strnejo svoje misli člani Joker Out.

Joker Out
Joker Out predstavlja duet z Elvisom Costellom. Foto: Mark Pirc

“Besedilo pesmi nas kliče, da se ozremo na svet v katerem živimo in ga začnemo ceniti v polni meri, saj se zdi, da ga vsak dan bolj in bolj uničujemo. Je poziv vsem, ki čutijo, da pripadajo generaciji, ki bo začela delati pozitivne spremembe.”

Pesem ga ja navdušila

Kako pa je prišlo do sodelovanje pri novem single New wave? “Tokrat nam je Elvis prisluhnil samoiniciativno, saj je za nas že vedel, in ta pesem ga je tako navdušila, da je predlagal, da priredi besedilo v angleščini, kasneje pa se je celo odločil, da bi jo z Bojanom zapela v duetu. Njegovo besedilo nam je bilo takoj všeč. Svoj del je posnel v New Yorku z grammyjem nagrajenim producentom Sebastianom Krysom, mi pa smo pesem dokončali v Ljubljani,” so odgovorili fantje.

Videospot za pesem so konec marca snemali na obeh straneh Atlantika. Ker je bil Elvis sredi koncertne turneje po ZDA, je svojo vlogo posnel v New Yorku, medtem ko so Jokerji večino prizorov posneli v njegovem domačem Liverpoolu. Z malo čarovnije njihovega osebnega vizualnega guruja ter priznanega režiserja Marka Pirca pa so se domislili tudi premetenega trika, s katerim so se z Elvisom sprehodili po ulicah Liverpoola.

Jokerji v Liverpoolu.
Joker Out v Liverpoolu pred nekaj dnevi. Foto: Arhiv Joker Out
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button