ZABAVNO & DRUŽABNO

Masharik v Kinu Šiška pričaral čarobno vzdušje

Videozgodba za skladbo Skupaj

Zasedba Masharik je pred slabim mesecem v polni Katedrali ljubljanskega Kina Šiške krstila svoj dolgometražni prvenec Otroci cvetja in navdušila z vrhunsko glasbeno predstavo. Na odru Šiške so Maša Bogataj (kitara, vokal), Bojan Marinko (bobni) in Luka Zemljič (klaviature, spremljevalni vokal), v družbi glasbenih gostov pokazali, da si več kot zaslužijo naziv Novinca leta (Zlata piščal). Po vrhunskem, čustvenem in magičnem koncertu ni več dvoma: Masharik je novo veliko ime na slovenskem glasbenem obzorju.

Zasedba Masharik
Zasedba Masharik Foto: Manja Črep

Glasbeni prvenec

Svoj prvenec so v zadnjih dveh letih skrbno pripravili v sodelovanju z znanim producentom Žaretom Pakom in trenutno najbolj iskanim miks inženirjem, Simonom Penškom – Plokijem. Ob spremstvu basista Amadeia Šaršanskega ter spremljevalnih vokalistov, Mojce Zalar in Marka Zemljiča, so v Kinu Šiška poleg že znanih singlov Stran od oči, Brat moj in Otroci cvetja, odigrali tudi najnovejši singel Skupaj. Celotni koncert so, kot se danes spodobi, posneli z več kamerami in iz zbranega materiala pripravili vizualno bogat in pristen videospot: Skupaj – v živo iz Kina Šiške.

Masharik
Masharik v Kinu Šiška. Foto: Janez Štrukelj

Glasbeni gostje

Na odru se jim je kot gost pridružil znani slovenski pevec in klaviaturist Žan Hauptman, s katerim so odigrali mash-up dveh priredb – Grandma’s Hand Billa Withersa in No Diggity zasedbe Blackstreet. Saksofonist in dolgoletni član Big Banda RTV Slovenija, Aleš Suša, je virtuozno podprl in s solažo obogatil skladbi Lust in Otroci cvetja, legendarni bobnar in tolkalist Martin Janežič – Buco pa je s svojim globokim glasom na edinstven način odrecitiral del skladbe Na dnu morja. Pred koncertom Masharik so občinstvo ogreli vedno odlični Hamo & Tribute 2 Love v akustični zasedbi.

Masharik
Masharik v Kinu Šiška. Foto: Janez Štrukelj

Koncert ob izidu plošče

Nedavni koncert skupine Masharik ob izidu prve plošče Otroci cvetja je presegel vsa pričakovanja. Trojec je s svojo instrumentalno dovršenostjo, vokalno harmonijo in naborom izjemnih avtorskih skladb pustil neizpodbiten pečat, ne le kot kreativni avtorji kakovostne slovenske glasbe in kot vrhunski instrumentalisti, temveč predvsem kot odlično uigran in kompakten bend, ki z igrivim in pretanjenim nastopom zlahka očara še najzahtevnejšo publiko. Videoregistracija koncerta bo kmalu na voljo, za zdaj pa naj vas videospot za skladbo Skupaj popelje v višje atmosfere.

Masharik
Masharik v Kinu Šiška. Foto: Manja Črep
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button