ZABAVNO & DRUŽABNO

Odpotuj z Nino Pušlar

Potem ko se je radijski singel ‘Ujemi ritem’ že prebil med najbolj vrtene skladbe v Sloveniji, je zdaj dobil še svojo video podobo. Koronskim omejitvam pri snemanju se je Nina izognila tako, da je pobrskala po arhivu in že tako s soncem obsijano pesem odpeljala na razbeljene tropske plaže.

Gre za iskreno zgodbo, ki odlično sovpada s sproščenimi vibracijami skladbe.Foto: Promo foto

Brez scenarija, brez načrta …

“Posnetki, ki jih vidite, so nastali brez scenarija, brez načrta, da se
bo to nekoč znašlo v videu, sproščeno, kar filmčku doda originalnost in
avtentičnost tega, kar smo doživeli. Ne vem kaj mi je takrat prišepnilo,
da sem v pesek zapisala besedi ujemi ritem, smo pa to pesem posneli že
lani poleti in zagotovo je bila prisotna v moji podzavesti, tudi če se
tega nisem zavedala,” pravi Nina, ki se je tokrat odločila za t.i. ‘do
it yourself’ video iz posnetkov, ki tehnično niso popolni, so se pa
zložili v iskreno zgodbo, ki odlično sovpada s sproščenimi vibracijami
skladbe.

Da smo morali na novi video Nine Pušlar čakati dlje kot smo vajeni – pesem ‘Ujemi ritem’ je izšla ob koncu poletja in se vmes že zavihtela na kar nekaj vrhov radijskih letvic – so najbolj krive omejitve za njihovo ustvarjanje. Le-te silijo glasbenike in režiserje v iskanje alternativnih rešitev, nekateri med njimi so se spotom začasno povsem odpovedali, spet tretji pa izid novih projektov zaradi tega prestavljajo na čas, ko se bo gibanje ljudi pri nas spet nekoliko sprostilo.

Med tuhtanjem kako pesmi, prepojeni s soncem, toplino in pozitivno energijo, vseeno dati vizualno podobo, ki si jo zasluži, se je Nina spomnila na stvari, ki jih ta hip ne moremo početi: potovanj, druženj s prijatelji, plesa na plaži, gledanja zvezd in odklopa od skrbi. Potem ko lani zaradi številnih koncertov in ustvarjanja albuma ‘Nina’ ni bilo pravih priložnosti za potovanja, je takoj na začetku leta skočila na Karibe, prijateljica pa jo je že veliko prej povabila na poroko na Filipinih – ki so zdaj nepričakovano postali tudi kulisa novega videa.

Posnetki, ki jih vidite, so nastali brez scenarija, pravi Nina Pušlar.Foto: Promo foto

Petnajsta obletnica

Nina Pušlar praznuje 15-letnico glasbenega ustvarjanja, leto pa bo ob jubileju zmage na Bitki talentov decembra sklenila s prav posebnim projektom. Več kmalu.

“Med pregledovanjem in izbiranjem gradiva me je presentilo koliko opreme smo imeli s seboj. Od dronov za zračne in go-projev za podvodne posnetke, pa tudi nekateri telefoni so se izkazali za odlične kamere. Z nami je bil tudi montažer videospota, Jan Jenko, ki je s svojimi odličnimi posnetki še poudaril zares dobro energijo spota in pristnost Filipinov, ki smo jo želeli ujeti v ta filmček, v katerem smo uporabili izključno naše avtorske posnetke”.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button