PROMOCIJA

Do sedaj zbrali sedem ton zamaškov, od tega ena šola kar pol tone

Ustvarjalno-trajnostni natečaj Zamaškonjam

Posebnosti
  • PROMOCIJSKO SPOROČILO

»Do sedaj smo zbrali že sedem ton oziroma 500 120-litrskih vreč zamaškov. Zmagovalna šola iz Žiri je zbrala skoraj pol tone zamaškov, zato bo tudi posebej nagrajena, kot tudi še štiri druge šole, ki so jih zbrale največ. Sicer pa trenutno zbrane zamaške pobiramo in vozimo na zbirna mesta,« je ob izredno veliki akciji kreativno-dobrodelnega natečaja Zamaškonjam povedala Tina Naraglav, vodja marketinga in odnosov z javnostmi v podjetju Acron. S tem projektom v podjetju povezujejo skrb do okolja in spodbujajo ozaveščenost pri mladih, ki ju povezujejo s kreativnostjo in z dobrodelnostjo. V akciji sodeluje skoraj 200 šol iz cele Slovenije. Vse zbrane pokrovčke bodo donirali dobrodelnemu društvu Vesele nogice, ki pomaga osebam z motnjami v razvoju. Z donacijo bodo krili opremo oz. terapije za svoje člane.

Kdo je bil najboljši?

Med 10 nagrajencev bodo razdelili 1000 pisal Pilot, izdelanih iz odpadnih PET plastenk. S 400 kg zamaškov je zmagala Osnovna šola Žiri, na drugem mestu je s 350,8 kilograma zamaškov Dvojezična osnovna šola Dobrovnik, na tretjem mestu je z 263,6 kilograma zamaškov Vrtec Otona Župančiča Črnomelj, na četrtem mestu je z 237 kilogrami zamaškov Osnovna šola Vojke Šmuc Izola, na peto mesto pa se je s 195 kilogrami zamaškov uvrstila Osnovna šola Muta.

144 sodelujočih šol

S pisali Pilot bodo nagradili tudi pet najbolj kreativnih Zamaškonjamov, narejenih iz različnih materialov, ki so služili kot zbiralniki za zamaške. Finaliste so izbrali od skupno kar 144 sodelujočih šol, zmagovalce pa so izbrali preko glasovanja, ki je do konca marca potekalo na Facebook strani Office&More. Na glasovanju so največ glasov prejele Osnovna šola Vojke Šmuc Izola, Vrtec Otona Župančiča Črnomelj, enota Loka, skupina Sončki, Osnovna šola Sveti Tomaž, Zasebni vrtec Modrinček Novo mesto in Druga Osnovna šola Slovenj Gradec (4.d).

Podjetje Acron, ki ima po celi Sloveniji papirnice Office&More, galanterije Bags&More, spletno trgovino s šolskimi potrebščinami go2school.com in največjo spletno galanterijo pri nas Bags&More.si, se zaveda pomena, da je v ospredju dajati in pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. V zadnjih treh letih so tako različnim dobrodelnim organizacijam skupno donirali kar 125.000 evrov.

Twitter
Back to top button