ZABAVNO & DRUŽABNO

Boštjan Jurečič v Generali galeriji z novo razstavo SLIKE 151617

Kar od doma, na daljavo, si lahko v Generali galeriji ogledate novo virtualno razstavo SLIKE 151617 akademskega slikarja Boštjana Jurečiča, video pogovor z njim in likovnim kritikom Miho Colnarjem, ki predstavi slikarjev edinstven način dela in odnos do ustvarjanja. Član uprave zavarovalnice Generali Matija Šenk pa ob tem napoveduje nove razstave.

1. Glave, 2015, akril, platno, 220 x 320 cm.Foto: Promo foto
Ma-ni-tu, 2017, akril, papir, platno, 226 x 138 cm.Foto: Promo foto

Boštjan Jurečič ne preseneča samo s svojo edinstveno tehniko izpiranja, temveč z mnogoplastnimi slikarskimi strukturami, ki odlikujejo vse slike z razstave. Pot po galeriji vas vodi od največje slike Glave iz leta 2015, ki osupne z mračnimi figurami skupine čikaških gangsterjev, mimo drobne, intimne slike z naslovom Dotik, pa vse do zanimive Ma-ni-tu.

V drugi sobi, polni živopisnih slik, se boste srečali s podobo para za kultnim stolom Rex in dinamičnim platnom Akcija, utrinkom z nogometne tekme.

V Generali galeriji so bile v preteklosti obiskovalcem na ogled številne odmevne razstave, ki so zdaj na voljo v virtualni galeriji, med drugim tudi:

  • Prince of Pop/ Fotografija + kostumografija (avtor Claudi Sovre)
  • Pozabljene podobe moje Indije (avtor Arne Hodalič),
  • Vse, kar je … Slike 2018–2019 (avtor Andrej Jemec),
  • Pastirji – življenje, ki izginja (avtor Jošt Franko),
  • Divji v srcu: poglej lisjaku v oči … (avtorji Aleksij Kobal, Silvester Plotajs Sicoe in Jurij Kalan).
Dotik, 2016, akril, papir, platno, 30 x 25 cm.Foto: Promo foto

Zavarovalnica Generali s svojo galerijo podpira umetnost in predvsem sodobne slovenske umetnike. Družbeno odgovornost izkazuje tudi z negovanjem likovne dediščine. Bogata zbirka Generali galerije z več kot tisoč umetniškimi deli navdihuje z moderno likovno umetnostjo, ki jo dopolnjujejo kiparska dela. Galerija na Dunajski cesti 63 v Ljubljani od leta 2015 redno gosti razstave uveljavljenih sodobnih vizualnih umetnikov in podpira mlade ustvarjalce.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button