EMA 2020

Izbor Ema še vedno med najbolj iskanimi dogodki leta 2020

Spletni velikan Google je tudi za leto 2020 objavil rezultate največkrat iskanih pojmov in imen, ki jih iščemo po svetovnem spletu. Kot so zapisali na strani Googla, ti seznami temeljijo na iskalnih poizvedbah z največjim porastom prometa letos v primerjavi s prejšnjim letom.

Emo 2020 je vodil Klemen Slakonja.Foto: Alesh Maatko

Če se najprej vrnemo v leto 2019 … Takrat je bila po iskanju Evrovizija na 3. mestu, Ema pa na 4. mestu. Pri dogodkih pa je bila Evrovizije na prvem mestu, Ema pa na 2. mestu, kar so bili izjemni rezultati. Med iskanimi glasbeniki za 2019 pa je bila tudi nekdanja evrovizijska predstavnica, in sicer Eva Boto (6. mesto).

Kaj pa aktualno leto 2020? Koronavirus je še kako spremenil tudi zanimanja in iskanja po svetovnem spletu, saj je tradicionalna lestvica iskanja še kako premešana.

Glede na to, da Pesmi Evrovizije ni bilo, je logično, da tudi zanimanja za Evrovizijo ni bilo tako veliko kot sicer. Je pa zato na lestvici ostal izbor Ema, ki je pri dogodkih  na 7. mestu.

Iskanja po googlu v letu 2020.Foto: Zajem zaslonske slike / Google

Katere osebe, kraje in stvari smo največkrat iskali na Googlu v letu 2020? Kateri dogodek je bil najbolj iskan v zadnjih 12 mesecih? Katere zabavne televizijske vsebine so najbolj pritegnile pozornost ljudi? Leto v iskanju 2020, ki razkrivajo edinstven vpogled v glavne trenutke in trende letošnjega leta.

Rezultati vključujejo tudi podatke o iskanjih na Googlu v Sloveniji! Prvo mesto na seznamu najbolj priljubljenih iskanj v Sloveniji zaseda koronavirus, po katerem si bomo nedvomno zapomnili letošnje leto. Drugo mesto zasedajo Arnes Učilnice, ki zagotavljajo digitalno učno okolje za učence in učitelje. Na tretjem mestu najbolj priljubljenih iskanj v Sloveniji je Kobe Bryant, eden najboljših košarkarjev vseh časov, ki se je letos, žal, smrtno ponesrečil v helikopterski nesreči. Ostala razporeditev pa je v zgornji tabeli.

Iskanja po googlu v letu 2019.Foto: Zajem zaslonske slike / Google
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button