INTERVJU

Ana Soklič po drugi vaji: Najbolj si želim, da bom tudi sama zadovoljna

Dve vaji, šestkrat odpeta pesem Amen ter vrsto usklajevanj ter intervjujev za domače in predvsem tuje medije. Tako bi lahko opisali prvi evrovizijski teden Ane Soklič, ki se v Rotterdamu odlično drži. Edino, kot nam je zaupala v pogovoru, pogreša naravo, ki jo ima doma na Gorenjskem v izobilju.

Ana Soklič na drugi tiskovni konferenci.Foto: EventInsight / ESC 2021 Rotterdam

In ko že govorimo o naravi ... takšen bo tudi naš nastop, kjer vsi skupaj stavijo na vokal, brez pretiranega kiča in dodatkov. "Želim si, da bodo Slovenci ponosni name," je ob tem (in ob koncu druge novinarske konference) dejala Ana Soklič, ki se ne obremenjuje s stavnicami, ki mnogim povzročajo visok pritisk. Bolj kot to se raje v miru pripravlja na svoj nastop, ki ga bomo spremljali v torek, 18. maja, ob 21. uri na TV Slovenija 2.

Ana je med drugim predstavila celotno ekipo, ki stoji za skladbo Amen.Foto: EventInsight / ESC 2021 Rotterdam

Pričakovanja pred preizborom

"Nimam nikakršnih pričakovanj, samo pričakovanja do sebe, da bom to izpeljala čim bolje."

Ana Soklič

Njena druga vaja se od prve bistveno ni razlikovala. Skozi 20-minutno vadbo so iskali najboljše ravnovesje med sporočilom skladbe in kamerami, ki spremljajo glasbenico. Slednje je še kako pomembno, saj se, kot vem, glasba ocenjuje tudi z očmi. "Pomembno mi je bilo, da sem se skozi vaje čim bolj privadila tako velikega odra in celotnega dogajanja," je pripomnila Ana, ki je vesela, da ima ob sebi čudovito ekipo.

Anina najljubša letošnja ESC skladba je Love is On My Side (Portugalska).Foto: EventInsight / ESC 2021 Rotterdam

In kaj počne Sokličeva, ko nima vaj? Hja, kot je dejala v video intervjuju, ki si ga lahko ogledate spodaj, se morajo držati strogih pravil, kar pomeni, če strnemo, druženje v mehurčkih. Večjih druženj do prvega predizbora sicer ne bo, razen sprehod po t. i. rdeči preprogi, ki se bo zgodil v nedeljo. Takoj v ponedeljek pa je že prva pomembna postaja, saj večerno generalko ocenjuje strokovna komisija, ki prispevak 50 odstotkov glavo in na katero Slovenija še kako računa! Za konec smo Ano še vprašali, če ima pred večjim nastopom kakšen poseben ritual? Kot nam je odgovorila, se predvsem izolira od ostalih, da je sama ter da se notranje umiri. Meditiram znotraj sebe. To se mi zdi najpomembnejše in da sem v sožitju s sabo, preden stopim na takšen oder," je zaključila.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

19.5.2021

Ana Soklič po nastopu strnila misli: Zgodilo se je, tako kot se je

12.5.2021

Rotterdam 2021: Ana Soklič se je na drugi vaji izognila padcu

9.5.2021

Ana Soklič po prvi vaji: Fokusiramo se na vsebino, ki jo skladba nosi

8.5.2021

Rotterdam 2021: Tako je izgledala Anina vaja – od kozmosa do oceana

3.5.2021

Ana Soklič na poti v Rotterdam z novo različico skladbe Amen

Facebook

Twitter