SLOVENSKA NOTA

Zmagovalec Slovenske note s prvo skladbo; napisal jo je Alex Volasko

Denisu Trapu, ki je septembra zmagal na Slovenski noti, so se uresničile želje, saj je luč sveta ugledala njegova prva skladba, ki jo je dobil za nagrado in ki jo je napisal mojster Alex Volasko. “Pesem mi pomeni res veliko, saj je tako rekoč to moj prvi ‘otrok’, ki ga imam neskončno rad in me bo spremljal vse življenje,” je dejal mladi glasbenik.

17-letni Denis Trap, ki zase pravi, da je vztrajen, samokritičen in vedno nasmejan, žari od sreče, saj je, kot pravi, težko opisati vse občutke, ki ga obletavajo. “Sreča, veselje, ponos, strah, ljubezen … v glavnem vse po malem. Danes je en od tistih dni v mojem življenju, ki mi bo ostal v spominu res za vedno,” je ob predstavitvi skladbe Noč in dan dejal mladenič, ki je še kako vesel, da mu ob strani stojijo tako prijatelji kot družina: “Hvala Alex, več kot neverjetno mi je bilo sodelovati s tabo, počaščen, inspiriran … hvala, da si bil del te zgodbe in hvala za res več kot odličen komad, ki ga bom z veseljem prepeval dokler bom le lahko. Hvala Irena, hvala ti, da mi stojiš ob strani res čist skos, res sem ti neizmerno hvaležen za vse kar delaš zame. Hvala Nejc, hvala ti, da si mi pomagal res pri skoraj vsem … če bi bilo več tako zagnanih in pripravljenih pomagat, bi bil svet lepši …”

Alex Volasko in Denis Trap Foto: Simon Tanšek / Foto Klub Hrastnik

O Slovenski noti 2019

Na Slovenski noti 2019 se je predstavilo desetih finalistov, in sicer Laura Menard (23 let, Logatec), Denis Trap (17 let, Skorno pri Šoštanju), Nina Šentjurc (18 let, Slivnica pri Celju), Ajda Grabnar (19 let, Trbovlje), Gaja Kolenc (18 let, Hrastnik), Natalija Cerar (17 let, Lukovica pri Kamniku), Ninnay (26 let, Postojna), Zarja Robar (11 let, Zgornja Polskava pri Slovenski Bistrici), Nuša Sirk (14 let, Zgornja Polskava pri Slovenski Bistrici) in Nuša Dekleva (15 let, Razdrto). Največ točk je na koncu zbrali Denis Trap, ki je stavil na pesem Julija (orig. Aleksander Mežek).

A to še ni vse, saj je seznam tistih, ki mu pomagajo, precej dolg. “Hvala Elma draga, hvala ti, da si bila z mano del te zgodbe in da si zame ob 7h zjutraj zmrzvala na snemanju. Hvala Jernej za res super idejo in hvala, da si v tako kratkem času uspel narediti res čudovit videospot. Res mi je bilo v veselje snemat s tabo, saj je bilo na snemanju res zabavno. Hvala Sanja in Nataša, za zopet odlične frizure in za make up. Hvala tudi tebi Klementina, da si v nedeljo zvečer vskočla in me napravla tako, kot je bilo treba.. Hvala Mladinski center Hrastnik ter Slovenska nota za financiranje snemanja studijske pesmi. Hvala Uroš Acman za res super fotko. Hvala založbi Menart Records, da lahko sodelujem z vami. In na koncu še velik hvala moji družini, hvala mojim staršem, da me podpirata mi stojita ob strani, me vozita vsepovsod, financirata … hvala,” je ob tem dejal nadarjeni Denis Trap, o katerem bomo na slovenski glasbeni sceni še veliko slišali.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button