ZABAVNO & DRUŽABNO

Žiga Jelar: Od plastične harmonike do prvega albuma

Žiga Jelar je 16. februarja letos izdal svoj glasbeni prvenec Brez pravil, ki je v fizični obliki na voljo ekskluzivno preko njegove spletne strani, poslušate pa ga lahko tudi na vseh digitalnih glasbenih servisih.

Naš orel je na svoj prvi album Brez pravil umestil deset skladb, med njimi tudi lani izdano Odpri oči in aktualno Zakaj gorijo solze. Brez pravil je dinamičen in glasbeno razgiban pop album, ki ga bo Žiga po koncu skakalne sezone predstavil tudi v živo. Pri njegovem nastajanju so sodelovali nekateri najbolj vidni slovenski glasbeniki – Jan Baruca, Anže Langus Petrovič, Marko Hrvatin, Mitja Bobič in Jure Rozman.

Žiga Jelar
Žiga bo kmalu presenetil še s koncertom. Foto: Mark Pirc

Žigova glasbena pot je polna izzivov, ampak po njej stopa s srcem in zato mu volje in zagona ne primanjkuje.

Kmalu sledi še koncert

Žiga Jelar je na svojem Instagram profilu pred kratkim najavil svoj prvi koncert. Čeprav za sedaj ni razkril ne datuma, ne lokacije, je pa sporočil, da bo koncert po skakalni sezoni in da se mu bodo na odru pridružili njegovi glasbeni prijatelji. Čeprav je Žiga bistveno več časa na skakalnici, mu glasbeni odri niso tuji – v lanskem letu je kot gost presenečenja nastopil na koncertu Jana Plestenjaka v Stožicah, na svetovnem prvenstvu Planica 2023 je na odru stal z Rokom Ferengjo in Rok’n’bandom, spet kdaj drugič pa je nenačrtovano muziciral še s kom (Big Foot Mama, Gadi, Fehtarji, Ansambel Saša Avsenika idr.). Več informacij o koncertu sledi kaj kmalu …

Žiga je – poleg vrhunske športne kariere – vse od mladih let negoval in uril tudi svojo ljubezen do glasbe in svoj glasbeni talent.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button