ZABAVNO & DRUŽABNO

Poglejte, kako poje naš mojster skokov Žiga Jelar

To je njegova peta skladba

Tik pred odličnimi poleti v Planici – mimogrede, pretekli vikend je Žiga po dveh letih znova stal na zmagovalnem odru (v posamični tekmi svetovnega pokala v Obertsdorfu si je z dvema vrhunskima poletoma zagotovil drugo mesto) – je naš vrhunski smučarski skakalec predstavil skladbo Odpri oči.

Tako kot na cel svet so popolna izolacija, samota, strah in tesnoba tudi na Žigo pred dvema letoma močno vplivali. A v tistih težkih časih je le nastalo nekaj zelo dobrega – nova skladba Odpri oči. Skladba govori o izgubi medsebojnih stikov, topline in živahnosti življenja v tistih prvih mesecih z virusom. In prav vsak od nas se je znašel v novi, nepredvidljivi in težki situaciji, nekateri tudi v veliki stiski.

Žiga Jelar
Žiga Jelar predstavlja skladbo Odpri oči. Foto: Jure Dobelšek
Žiga Jelar je zato temnemu izvoru skladbe dodal prepotrebno svetlobo. “Ko pred seboj ne vidimo konca je težko … a takrat je treba odpreti oči, zaupati vase, se soočiti z nastalo situacijo in ne izgubiti upanja. In to je tudi sporočilo skladbe Odpri oči,” pravi Žiga Jelar, ki je novo skladbo spisal s kitaristom Gašperjem Cankarjem, za končno podobo pesmi pa so odgovorni prekaljeni glasbeniki, in sicer je Jan Baruca prevzel produkcijski del, instrumente pa so odigrali Anže Langus Petrovič (bas), Jure Rozman (bobni), Marko Hrvatin (kitara) in Mitja Bobič (klaviature).

Žiga svoje dneve daje vrhunskemu športu: treningi, priprave, tekme in ne nazadnje psihična priprava na skoke in polete ga potrebujejo celega, zato je glasba nekaj, kar je rezervirano za njegov prosti čas.

Žigova glasbena pot je sicer polna izzivov, ampak po njej stopa s srcem in zato mu volje in zagona ne primanjkuje. Žiga je, poleg vrhunske športne kariere, vse od mladih let negoval in uril tudi svojo ljubezen do glasbe in svoj glasbeni talent. Pri petih letih je dobil pravo diatonično harmoniko. In od takrat so instrumenti in glasba del njegovega vsakdana. Zaključil je glasbeno šolo, se naučil igranja kitare, trenutno se uči še klavir.

Žiga Jelar
Odpri oči je njegova peta avtorska skladba, njegova želja za (bližnjo) prihodnost pa je izid prvenca in prvi samostojni koncerti. Foto: Jure Dobelšek
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button