ZABAVNO & DRUŽABNO

Žiga Jelar poskrbel za nepozaben prvi polet na glasbene odre

Razprodal svoj prvi koncert

Naš izvrstni smučarski skakalec Žiga Jelar, ki vse večji pečat pušča tudi na glasbenem področju, je 1. junija pripravil in razprodal svoj prvi koncert. Njegov prvi polet na glasbene odre je pospremila množica obiskovalcev pod odrom gradu Khislstein v Kranju in številni glasbeni prijatelji, ki so z njim stali na njem. Tu so bili Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Grega Skočir, Bojan Cvjetićanin, Ansambel Saša Avsenika, Žan Serčič, Rok Ferengja, Fehtarji in Nejc Ušlakar.

Žiga Jelar
Žiga v družbi Nine Pušlar Foto: Grega Valančič

Skladba Prijatelji

Žiga je svoj prvi koncert začel s skladbo, s katero se nam je pred štirimi leti prvič predstavil tudi kot glasbenik, skladbo Prijatelji, ki je bila hkrati tudi nekakšna rdeča nit večera, saj Žiga z bandom na odru ni bil sam. V čarobnem večeru, ki smo mu bili priča, je Žiga odpel vse skladbe albuma Brez pravil, koncertni repertoar pa je obogatil z mnogo skladbami glasbenih gostov, ki jih ni bilo malo. Najprej je Žiga na oder povabil kitarista Nejca Ušlakarja, pa Fehtarje, nato Roka Ferengjo, Nino Pušlar, Žana Serčiča in Ansambel Saša Avsenika, ki je med drugim izvedel skladbo Planica, Planica.

Žiga Jelar
Na odru se mu je pridružil tudi Rok Ferengja. Foto: Grega Valančič

Rockersko obarvan koncert

Zadnji del koncerta je bil rockersko obarvan. Po avtorski skladbi Prepovedana je sredi skladbe Big Foot Mame Nekaj je na njej na oder prišel Grega Skočir, z Bojanom Cvjetićaninom pa je Žiga odpel Golo. Tik pred koncem večera je na oder prišel še Jan Plestenjak. Čao lepa je bila tista skladba, ki sta jo z Žigo odpela skupaj že v Stožicah, in sicer na Janovem koncertu. 1. junija pa je saledila še enkrat na gradu Khislstein, tokrat na Žigovem koncertu.

Žiga Jelar
Evrovizijec Bojan Cvjetićanin in Žiga Jelar Foto: Grega Valančič

Pika na i

Po koncu uradnega dela koncerta, ki ga je Jelar sklenil z aktualno Zakaj gorijo solze, je občinstvo želelo še! Žiga se je vrnil na oder in znova odigral skladbi Letim brez pravil in Prijatelji, ob kateri so se mu pridružili vsi glasbeni prijatelji, s katerim si je tega večera delil oder.

Žiga Jelar
Jan Plestenjak in Žiga Jelar Foto: Grega Valančič
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button