EVROVIZIJA

URADNO! Pesem Evrovizije 2019 bo 14., 16. in 18. maja 2019 v Tel Avivu

64. Izbor za Pesem Evrovizije 2019 bo potekal v Tel Avivu, in sicer 14., 16. in 18. maja 2019. Vse skupaj pa bo potekalo na t.i. prizorišču Expo Tel Aviv (International Convention Center). Odločitev o evrovizijskem mestu 2019 je na osnovi dveh predlogov televizije KAN (Ali Tel Aviv ali Jeruzalem) sprejela ESC Referenčna skupina pri zvezi EBU.

ESC 2019 bo 14., 16. in 18. maja 2019.Foto: EBU

Že 64. evrovizijski izbor 2019, na katerem bo sodeloval tudi predstavnik RTV Slovenija, bo potekal na kongresnem središču Tel Aviv International Convention Center, kjer je v hali The New Pavilion 2, s katero je kandidiralo mesto Tel Aviv, prostora za do približno deset tisoč obiskovalcev, odvisno od velikosti odra in razporeditve dvorane. Prav tako ima ta center, ki v grobem spominja na »naše Gospodarsko razstavišče« dovolj prostora za novinarsko središče, tiskovne konference in vse ostalo, kar mora biti del vsakega evrovizijskega prizorišča. Evrovizijske vaje se bodo začele predvidoma v nedeljo 5. maja, prvi predizbor 14. maja, drugi pa 16. maja. Veliki finale bo tako 18. maja 2019.

Evrovizijski izbor bo potekal v Convention Center.Foto: Tel Aviv Convention Center / Amit Giron

In kako je bil izbran Tel Aviv? Izraelska javna televizija KAN je že pred časom oddala kandidaturo treh mest (Tel Aviv, Jeruzalema in Eialat). Po predstavitvi sta ostala v igri le še Tel Aviv in Jeruzalem, tako da je na koncu drugo največje mesto v Izraelu izbrala referenčna skupina, ki skrbi za nemoten potek Evrovizije.

Dvakrat Jeruzalem, tokrat Tel Aviv

Izrael je že dvakrat gostil Izbor za Pesem Evrovizije. Izbora sta se zgodila v Jeruzalemu, in sicer dvakrat, prvič leta 1979, nato pa še leta 1999 (29. maja), obakrat v koncertni dvorani International
Convention Center.

Najprej bi se rad zahvalil vsem trem mestom, ki se se potegovala za evrovizijsko mesto 2019. Kandidatura Tel Aviva je bila zelo ustvarjalna, zanimiva, poleg tega pa je zajemala vsa področja, zato smo prepričani, da bo mesto, ki bo to tekmovanje gostilo prvič, izjemen gostitelj tega največjega glasbenega dogodka na svetu, ki si ga vsako leto ogleda okoli 200 milijonov ljudi. Veselimo se sodelovanja s televizijo KAN,” je ob tej priložnosti povedal Jon Ola Sand, izvršni nadzornik Pesmi Evrovizije.

Prizorišče Pesmi Evrovizije 2019: Tel Aviv Convention Center.Foto: Tel Aviv Convention Center / Amit Giron
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button