MISIJA LIVERPOOL 2023

Jokerji oblegani na evrovizijski turneji

Sledijo Madrid, Amsterdam in London

Joker Out - Liverpool
Joker Out v Liverpoolu pred nekaj dnevi. Foto: Arhiv Joker Out

Obiskali tudi evrovizijsko mesto

Po 14-dnevnem romanju po Evropi in Bližnjem vzhodu so vsi člani skupine Joker Out za znova spali v domačih posteljah. A postanek doma bo zelo kratek, saj na veliki četrtek začenjajo 12-dnevno pot v Madrid, Amsterdam in London.

Joker Out - Liverpool 2023
V Liverpoolu so snemali video New Wave in nastopili na BBC. Foto: Arhiv Joker Out

Nori tempo

“V zadnjih letih smo se kot bend naučili dobro izkoriščati čas, saj dela pri tako norem tempu nikoli ne zmanjka, vseeno pa si je težko predstavljati kaj pomeni biti na turneji, kjer se ves čas premikaš med hoteli, koncertnimi dvoranami, gostovanji na radiih in televizijah, sprejemi za medije, druženji z oboževalci in vmes posnameš še kak videospot – dokler tega ne izkusiš na lastni koži,” pravijo glasbeniki, ki te dni izkušajo življenje rock ‘n’ roll benda na evropski turneji, kjer te ne ustavi ne bolezen, ne utrujenost, ne slabo vreme ne izgubljena prtljaga.

Joker Out - Varšava
Jokerji na ESC zabavi v Varšavi. Foto: Arhiv Joker Out

Delovno, kot že dolgo ne

V 14 dneh so opravili 3 nastope, 7 poletov, čez 65 intervjujev in medijskih gostovanj v 5 jezikih, obiskali 4 države, posneli 1 video, posadili 2 drevesi, objavili 3 epizode spletne serije in izdali svojo 1. pesem v angleščini, ki so jo predstavili tudi na radiu BBC in še kar nekaj angleških radijskih postajah.

Joker Out - Varšava
Jokerji so na Poljskem spoznali tudi hrvaški Let 3. Foto: Arhiv Joker Out

Natrpan urnik

“Najbolj nam je žal, da imamo pri tako zgoščenih urnikih komaj časa za oglede mest, saj je vsako po sebi zanimivo in se bomo tja zagotovo še vračali,” pravijo fantje, ki so vedno znova navdušeni nad odzivom navijačem.

Oboževalke jih prepoznajo na vsakem koraku. Foto: Arhiv Joker Out

Odmevna Poljska

“Najbolj so nas navdušili Poljaki. Na nastopu je polna dvorana z nami pela Carpe diem v slovenščini. Zdaj nas že prepoznavajo na ulici in nas prosijo za selfi ali avtogram, med navijači, s katerimi se srečujemo po tujih mestih pa so tudi taki, ki znajo na pamet cele albume. To je res noro.”

Joker Out - Varšava
Odmevna zgodba prihaja iz Varšave. Foto: Arhiv Joker Out

Ne bodo pozabili na domačo javnost

V drugi polovici turneje bodo Jokerji obiskali Madrid, Amsterdam (dva nastopa) in London (prvič bodo izvedli še eno angleško pesem), potem pa jih pred nastopom na tekmovanju Pesem Evrovizije v Liverpoolu, kamor bodo poleteli 1. maja, čaka nekoliko daljši postanek doma, v katerem se bodo dostojno poslovili tudi od domače javnosti. Več o tem pa kaj kmalu …

Joker Out - Varšava
Po Varšavi jih je pot vodila v Tel Aviv. Foto: Arhiv Joker Out
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button