LIVERPOOL 2023

Ukrajina zahteva dodatna pogajanja glede gostovanja Evrovizije 2023

Dokončna odločitev še ni padla

Za tem, ko je zveza EBU sporočila uradno odločitev glede gostovanja Pesmi Evrovizije 2023, se je oglasil, kot poročajo številni tuji mediji, ukrajinski minister za kulturo Oleksandr Tkačenko, ki je napovedal, da bodo zahtevali spremembo te odločitve (zveza EBU je ponudila možnost organzacije Evrovizije drugouvrščeni Veliki Britaniji), s katero se ne strinjajo. Poleg tega je minister dejal, da bodo izpolnili vse pogoje in zahteve glede organizacije tega največjega glasbenega tekmovanja.

Zveza EBU se je odločila, da iz varnostnih razlogov prihodnje leto zmagovalki Ukrajini odvzame pravico do organizacije Pesmi Evrovizije 2023.

Ukrajinci verjamo, da jim bo uspelo izpolniti vse varnostne zahteve, zato si želijo dodatnih pogovorov. Iz tega vidika so, kot poročajo evrovizijski mediji, predlagali za gostovanje Evrovizije 2023 (poleg Kijeva) tudi mesto Lvov, ki je eno najpomembnejših ukrajinskih kulturnih središč in ki leži v zahodni Ukrajini, ob meji s Poljsko.

Kako se bo odločila zveza EBU je torej nemogoče napovedati, saj je med drugim tudi predsednik britanske vlade Boris Johnoson dejal, da bi si Ukrajina zaslužila pravico do gostovanja Pesmi Evrovizije 2023.

Spomnimu. V Torinu je 14. maja 2022 s pesmijo Stefania prepričljivo slavila ukrajinska zasedba Kalush Orchestra. Evropsko občinstvo je namreč s telefonskim glasovanjem pokazalo svojo solidarnost z Ukrajino ob ruski invaziji, ki traja že več kot sto dni.

REZULTATI ANKETE

Kje menite, da bi morala potekati Evrovizija 2023?

  • V Srbiji (5. mesto). (69%, 157 glasov)
  • V Veliki Britaniji (2. mesto). (17%, 38 glasov)
  • Vseeno mi je, le da bo ESC. (5%, 11 glasov)
  • Prav bi bilo, da v Ukrajini. (4%, 9 glasov)
  • V Španiji (3. mesto). (4%, 8 glasov)
  • Na Švedskem (4. mesto). (2%, 4 glasov)

Skupno glasov: 227

Nalaganje ... Nalaganje ...
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button