FESTIVALI

Splitski festival 2019 osvojili Goran Karan, Tedi Spalato in Klapa Sv. Juraj HRM

Naključje je hotelo, da sta istočasna potekala dva odmevna festivala, naše Melodije morja in sonca ter hrvaški Splitski festival, ki bo prihodnje leto obeležil 60. obletnico, MMS pa štirideseto. No, tokratni odmevni hrvaški festival je bil razdeljen na tri večere, vse skupaj pa se je zaključilo z velikim finalom, kjer smo slišali 25 novih melodij.

Nagrado za najboljšo interpretacijo je prejela Anonija Dora, in sicer za pesem Voli me kakvu me znaš. Nagrado za najboljše besedilo je prejel Zoran Šerbedžija za pesem Vrijeme za nas, ki sta jo odpela Neno Belan in Alka Vuica. Najboljši aranžma je imela skladba Sad je dosta (Ivo Perkurišić), za najboljšega debitanta pa je bil okronan Marko Kutlić za pesem Samo ljubav. A to še ni vse! Giuliano je poskrbel za najboljšo izvedbo. Posebno priznanje pa je dobil še pokojni Đelo Jusić, katero nagrado je prevzel njegov sin.

Poleg Gorana Karana in Tedija Spalata, Giuliana, Mladena Grdovića, Tomislava Bralića in klape Intrade, Ibrice Jusića, Mije Dimšić in Marka Tolje, Alke Vujice in Nene Belana, Harija Rončevića, Petra Dragojević ter mnogih drugih smo slišali 25 različnih zgodb, izmed kateri je bila najbolj prepričljiva Kuća naše pisme, ki so jo zapeli Goran Karan, Tedi Spalato in Klapa Sveti Juraj HRM in ki so osvojili tako publiko kot tudi stroko. Na drugem mestu je bila pri publiki Klapa Rišpet (Ja samo zate živin), pri stroki pa Alka Vuica in Neno Belan (Vrijeme za nas).

Poleg številnih ostalih nagrad so tudi novinarji izbrali svojo najljubšo skladbo, ki jo je zapela (tako je odločila stroka) najlepše oblečena pevka tega večera, Ivana Kovač, hčerka legendarnega Miša Kovača, kateremu je bil posvečen drugi večer.

V tekmovalnem delu je nastopila tudi Ivana Kovač, hčerka Miša Kovača. Foto: HRT / Zajem zaslonske slike
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X