LIVERPOOL 2023

Španija razkrila evrovizijske pesmi

Tako kot lansko leto je tudi tokrat španska televizija RTVE poskrbela za božično darilo, in sicer s predstavitvijo evrovizijskih skladb za španski nacionalni izbor Benidorm Fest 2023, ki se bo odvil med 31. januarjem in 4. februarjem 2023.

Benidorm Fest 2023

31. januarja bo tu prvi predizbor, 2. februarja pa še drugi predizbor. Sklepno dejanje, veliki finale, bo 4. februarja. V vseh treh glasbenih oddajah bodo o rezultatih odločali: strokovna žirija (50 %), demoskopska žirija (25 %) in javno glasovanje (25 %). Strokovno žirijo bodo sestavljali španski in mednarodni strokovnjaki iz glasbene industrije. Vse skupaj pa si bo mogoče ogledati na RTVE, ki je v kabelskih sistemih viden tudi v Sloveniji.

Spomnimo. Na ESC 2022 je predstavnica Chanel s pesmijo SloMo zasedla tretje mesto.

18 skladb

Na izboru Benidorm Fest 2023 bomo slišali 18 različnih skladb, in sicer: Agoney – Quiero Arder, Alfred – Desde Que Tú Estás, Alice Wonder – Yo Quisiera, Aritz – Flamenco, Blanca Paloma – Eaea, E’Femme – Uff!, Famous – La Lola, Fusa Nocta – Mi Familia, José Otero – Inviernos En Marte, Karmento – Quiero Y Duelo, Megara – Arcadia, Meler – No Nos Moverán, Rakky Ripper – Tracción, Sharonne – Aire, Siderland – Que Esclati Tot, Sofía Martín – Tuki, Twin Melody – Sayonara in Vicco – Nochentera. Spodaj lahko prisluhnete povzetku vseh 18 pesmi, celotne pesmi so na voljo na spletni strani RTVE oziroma tukaj.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button