MISIJA LIVERPOOL 2023

Joker Out: Everybody’s Waiting v središče postavlja osebne misli

Nova skladba naših evrovizijcev

Tik pred veliko evropsko turnejo Joker Out predstavljajo nedvomno eno svojih najveličastnejših pesmi doslej – Everybody’s Waiting. To je prva izdaja skupine po njihovi začasni selitvi iz domače Ljubljane v London, kamor jih je peljala želja ustvarjanja novega albuma.

Joker Out
Joker Out z novo skladbo Everybody’s Waiting. Foto: Urša Premik

Pesem lahko deluje kot ventil

Everybody’s Waiting v središče postavlja osebne misli in razmišljanja, ki dandanes spremljajo mnoge mladostnike. Ta skladba je vzklila iz Bojanovih nenadnih napadov tesnobe na odru in v vsakdanjem življenju. V vse hitrejši družbi, ki jo vodita uspeh in individualizem, je tesnoba v neustavljivem porastu, a se zdi, da je še vedno nekako spregledana in prezrta. Pesem lahko deluje kot ventil, ki poslušalcu ponudi možnost, da se prepozna kot glavni akter zgodbe, prepozna lastne občutke in spusti napetost.

Zgodba protagonista

Skladba je nastala lansko poletje, ko je zasedba v studiu Beatracks v Kočevju snemala skladbo Sunny Side of London. Produciral jo je njihov dolgoletni producent Žarko Pak, miks je ustvaril Sebastian Krys, za zaključni zvok pa je poskrbel Maor Appelbaum. V videospotu spremljamo zgodbo protagonista, ki se v udobju lastne hiše spopada s svojimi notranjimi boji, medtem ko bend, skoraj kot prikazen, izliva dušo skozi svoje instrumente okoli njega. Video poudarja globoko introspektivnost pesmi, obenem pa namiguje na vlogo glasbe in umetnosti pri premagovanju osebnih izzivov. Za režijo je poskrbel Bojan v tandemu z dolgoletnim sodelavcem zasedbe, Markom Pircem.

Turneja See You Soon

Novi singel prihaja dva tedna pred začetkom velike evropske turneje See You Soon, ki zasedbo pelje v kar 13 držav, prvič tudi Francijo, Belgijo in Italijo. Obeta 22 koncertov na nekaterih ikoničnih svetovnih prizoriščih, vključno z O2 Shepherd’s Bush Empire. Znani so tudi datumi nekaterih festivalskih koncertov, med njimi EXIT (10. – 14. julij, Novi Sad), Sziget (7. – 12. avgust, Budimpešta) in Sea Star (23. – 26. maj, Umag).

Joker Out
Edinstven koncert v Stožicah še vedno odmeva. Foto: Vita Orehek
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
2
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button