FESTIVALI

Septembra bomo slišali deset novih popevk, RTV že vabi k sodelovanju

Uredništvo Razvedrilnega programa Televizije Slovenija je na spletni strani RTV Slovenija objavilo javni razpis za sodelovanje na festivalu Popevka 2019. Upoštevane bodo vse popolne prijave z vsemi zahtevanimi prilogami, ki jih bodo prejeli prek spletnega obrazca, najkasneje do nedelje, 31. marca 2019, do polnoči.

Popevka 2019 bo septembra v studiu 1 Televizije Slovenija. Na festivalu se bo predstavilo deset tekmovalnih skladb, v neposrednem prenosu ga bo možno spremljati v programih RTV Slovenija in na spletnem portalu MMC RTV Slovenija.

Na 42. festivalu Popevka 2018, ki je prav tako potekal v studiu 1, je izmed 13 tekmovalnih skladb najbolj prepričala skladba Če pomlad nikoli več ne
pride v izvedbi Alexa Volaska.

Ustvarjalce skladb/popevk lahko svoje glasbene predloge oddajo preko spletnega obrazca, razpisna dokumentacija pa je na voljo tukaj. Za prijavo na razpis, kot še navajajo, mora prijavitelj naložiti: v celoti izpolnjen in podpisan prijavni obrazec, ki vključuje tudi obvezne izjave in podpisan vzorec pogodbe, izvod notnega zapisa skladbe, besedilo skladbe, MP3 tonskega zapisa skladbe (demo posnetek z vokalom), fotografijo izvajalca oz. izvajalcev, opis ustvarjalno-glasbenega delovanja izvajalca, v primeru, da sodeluje pri skladbi oseba, ki je mlajša od 18 let, pa tudi izpolnjeno in podpisano prijavo zakonitega zastopnika/skrbnika/nosilca starševske odgovornosti osebe, mlajše od 18 let.

Na Popevki 2019 bodo podelili šest nagrad.Foto: Alesh Maatko
Lani je slavil Alex Volasko.Foto: Alesh Maatko

Na Popevki 2019 bodo podelili šest nagrad. Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Izvajalec, ki bo prejel največje število glasov po telefonskem glasovanju, bo prejel veliko nagrado občinstva festivala Popevka 2019.

Lani na Popevki slavil Alex Volasko
Na 42. festivalu Popevka se je predstavilo 13 tekmovalnih skladb. Izmed vseh je občinstvo najbolj prepričala skladba Če pomlad nikoli več ne pride v izvedbi Alexa Volaska. Štiri nagrade je podelila tudi strokovna žirija. Nagrado za najboljše besedilo skladbe je prejel Nejc Podobnik za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju, nagrado za najboljšo interpretacijo oz. izvedbo je prejel Gregor Ravnik za skladbo Ti si, nagrado za najboljšo priredbo je prejel Matija Krečič za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju v izvedbi Lee Likar, nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca pa je prejel Canegatto – Andraž Gartner, avtor skladbe Samo mirno, samo dalje.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button