EMA

Rusija na nogah zaradi Eme

Kot kaže Ema 2016 odmeva tudi izven naših meja, predvsem v Rusiji. Veliko ruskih časopisov namreč v svojih internetnih izdajah poroča o slovenskem izboru za Pesem Evrovizije, predvsem pa o Klemnovi imitaciji ruskega predsednika: Putin, Putout … Poglejmo le nekaj naslovov, ki se navezujejo na slovenski izbor Ema 2016:

  • V Sloveniji v okviru Evrovizije 2016 pokazali patetično parodijo Putina (Ekonomičeskie izvestia)
  • Na Evroviziji v Sloveniji so se posmehovali Putinu s komičnim videoklipom (Poslednie novosti v mire)
  • Tron, balet in vojački. V Sloveniji so se na izboru za Evrovizijo posmehovali Putinu (Novoe vremja)
Klemen Slakonja
Klemen Slakonja kot Putin. Foto: YouTube Klemen Slakonja / Zajem zaslonske slike

Spomnimo. Podobna zgodba se je zgodila z Gruzijo. Leta 2009 je EBU prepovedal nastop gruzinske skupine, ki je hotela nastopiti s skladbo We don’t wanna put in.

Vsi tudi objavljajo povezavo do videoposnetka Klemena Slakonja, nekateri pa objavljajo tudi ime zmagovalke slovenskega izbora. Reakcije bralcev so precej raznolike: od velikega navdušenja, ki ga izražajo predvsem Ukrajinci, do zapisov, ki pravijo, “da to ni nič čudnega, saj je bila Slovaška (!) med 2. svetovno vojno na Hitlerjevi strani.” Uradnih odzivov pa zaenkrat še ni.

P.S.: Rusija je med državami, ki Sloveniji na Evroviziji pogosto podeli nekaj točk. Uredniki, ki so odobrili objavo Slakonjeve točke na Emi, pa verjetno že vedo, kaj delajo …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button