EMA

Slakonja – ukrajinski narodni junak

Po objavi Slakonjevega videospota – parodije na ruskega predsednika Putina je slovenski igralec postal velika zvezda v Ukrajini. Praktično ga ni medija v Ukrajini, vključno z nacionalno televizijo, ki v nedeljo ne bi objavil članka s povezavo na video, ki ga je objavil na svojem facebook profilu.

Klemen Slakonja kot Putin.Foto: YouTube Klemen Slakonja / Zajem zaslonske slike

Število ogledov se že bliža številki milijon, kar najbrž pomeni, da je njegova skladba prvi slovenski »virusnik«. (Medtem je posnetek naše zmagovalke ManuElle z Eme komaj presegel tisoč ogledov.) Ukrajinski komentatorji so navdušeni, čeprav mnogi zmotno mislijo, da bo Slovenijo na Evroviziji v Stockholmu zastopal Slakonja s to pesmijo. Klemen si je z videom prislužil tudi članek v uglednem Newsweeku.

Med komentarji na njegovi strani prevladujejo zapisi v ruščini in ukrajinščini, zato se mu je zdelo primerno objaviti pojasnilo, ki je bilo prvotno v angleščini (da gre za parodijo, ki je ni treba jemati preveč resno, in da malo parodije ne škodi nikomur), tudi v ruščini. Seveda pa se na forumih še naprej odvijajo silovite besedne bitke med Putinovimi nasprotniki in zagovorniki.

V Rusiji so medtem, kot kaže, izčrpali zgodbo. Tudi kakšnega uradnega protesta ruskih oblasti najbrž ni več pričakovati, kot se je zgodilo pred leti na Švedskem, ko je ob podobni parodiji na njihovem izboru protestiralo rusko veleposlaništvo v Stockholmu. Morda bomo pa tokrat dobili 12 točk od Ukrajine.

Klemnova imitacija Putina odmeva po svetu.Foto: YouTube Klemen Slakonja / Zajem zaslonske slike
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button