EVROVIZIJA

Rotterdam 2021: Islandija po okužbi sprejela težko odločitev

Islandska delegacija je bila v nedeljo, 16. maja, po pozitivnem testu na covid-19 v hipu napotena v izolacijo. Namesto, da bi se zasedba Daði og Gagnamagnið sprehodila po turkizni preprogi, so dan preživeli v karanteni, vse do današnjega ponovnega PCR testiranja, saj bi se morali udeležiti dveh generalk. A se je znova zapletlo.

Daði og GagnamagniðFoto: EBU / Thomas Hanses

Pred pričetkom prve generalke je bil član islandske skupine Daði og Gagnamagnið pozitiven na covid-19, preostala delegacija pa je bila negativna.

V skladu z zdravstvenim protokolom, ki so ga sprejeli pred Evrovizijo, je Daði og Gagnamagnið po pogovoru z zvezo EBU in gostitelji, nizozemsko televizijo, sprejel težko odločitev. Celotna zasedba se umakne v izolacijo, saj ne pride v poštev, da bi nastopili v okrnjeni zasedbi.

On nastopu Islandije bomo v drugem predizboru gledali posnetek.Foto: EBU / Thomas Hanses

Iz tega razloga so sprejeli odločitev, da njihova skladba 10 years vseeno ostane v tekmovalnem delu, z eno samo razliko. Med drugim predizborom bodo predvajali njihovo vajo, ki so jo (kot rezervo) snemali med drugo vajo, 13. maja. Celotna islandska delegacija bo tako do nadaljnega ostala v karanteni, vse naslednje korake pa bodo sprejeli na osnovi zdravstvenega protokola, ki velja za Evrovizijo 2021.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button