EMA

Razkrivamo imena petčlanske slovenske evrovizijske žirije 2015

Tinkara Kovač, Miha Gorše, Sandra Feketija, Alex Volasko in Andrej Šifrer so tista imena, ki bodo del letošnjega Izbora za pesem Evrovizije. Petčlanska strokovna komisija bo v času glasovanja prispevala 50 odstotkov glasov, preostalih 50 pa gledalci s pomočjo ‘televotinga’.

Naši komisiji predseduje Tinkara Kovač.Foto: Alesh Maatko

Tako kot lansko leto je tudi letos zveza EBU odločila, da 1. maja razkrijejo vsa imena strokovne žirije, in sicer vseh sodelujočih držav. Vsi člani žirije morajo biti na takšen ali drugačen način povezano z glasbo, ocenjevali pa bodo vokal, odrsko prezenco, kompozicijo in pesem ter ne nazadnje celoten vtis. Naj ob tem še kot zanimivost povemo, da člani katere koli žirije niso smeli biti v evrovizijski žiriji pretekli dve leti, ne smejo biti zaposleni na nacionalni televiziji, prav tako pa morajo biti vpeti v glasbeno industrijo.

Naša komisija bo imeli kaj kmalu veliko dela.Foto: Eurovision.tv
Alex VolaskoFoto: Alesh Maatko

Poglejmo podrobneje žirije skupaj. 106 članov je ženskega spola, 131 pa moškega. Povprečna starost žirantov je 40 let, najmlajši član je star 17 let (Izrael in Švedska), najstarješi pa 86 let (Dušan Dren, ki je rezervni član slovenske žirije). Od vseh članov žirij pa kar 31 žirantov predstavlja nekdanje evrovizijske predstavnike.

Lansko leto so slovensko žirijo za ESC sestavljali Helena Blagne, Anže Langus Petrovič, Robert Pikl, Izak Košir in Alya.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button