ZABAVNO & DRUŽABNO

Parvani Violet tokrat v zgodbi polni mističnega simbolizma

Veroniko Steiner, ki deluje pod umetniškim imenom Parvani Violet, poznamo že od finala šova Slovenija ima talent 2018 in od Eme 2020, kjer je s spremljevalnim bendom zasedla 3. mesto, po tem, ko je s pesmijo Cupid zmagala na predtekmovanju Ema Freš.

Tokrat se odpravlja na očarljivo popotovanje skozi čas in dimenzije v njeni novi avtorski skladbi Ko te vidim, za katero je besedilo in glasbo napisala sama. V treh minutah in pol jo slišimo igrati tudi klaviature, pade, violine in grški bouzuki, k sodelovanju pa so pristopili tudi glasbenika Roman Sarjaš in Alex Volasko ter basist Goran Sarjaš, bobnar Samo Sreš in vokalist Jaka Hliš, vse skupaj pa so dokončali v studiu Art Music Records.

Parvani Violet, Veronika Steiner
Veronika Steiner ustvarja pod imenom Parvani Violet. Foto: Promo foto

Videospot za pesem Ko te vidim je pevka skonceptualizirala do detaljnih pozornosti. Gre namreč za nabor petih različnih likov, ki med sabo na videz nimajo nič skupnega, a jih 23-letna Mozirjanka poveže v razgibano zgodbo, polno mističnega simbolizma.

Videospot je Veronika posnela skupaj z Rokom Maverjem, ki je prisluhnil njenim idejam, pesem pa je tako dobila mistično vizualno podobo. Napovedovalka prihodnosti skozi kristalno kroglo opazuje ljubezensko zgodbo viktorijanskega moža in Casanove, kot je Violet poimenovala očarljivo piratko s piranskega obzidja. Vmes obrača tarot karte, ki so poosebitve ostalih likov – Knight of Cups, ki je vitez oz. dama kelihov kot nosilka romantičnih vrlin, uprizorjena na konju, ter The Devil oziroma stvor, ki je nosilec vseh naših notranjih demonov, zavor in strahov.

Tako napovedovalka prihodnosti nad zaljubljencema bdi in ju usmerja tudi skozi temno prisotnost stvora in opominja, da so naše omejitve zmeraj znotraj nas samih; zle uroke lahko vedno prekinemo z opolnomočenjem naših romantičnih vrlin, če smo le zmožni pogledati našim strahovom v oči.

Napovedovalka prihodnosti skozi kristalno kroglo opazuje ljubezensko zgodbo viktorijanskega moža in Casanove, kot je Violet poimenovala očarljivo piratko s piranskega obzidja. Vmes obrača tarot karte, ki so poosebitve ostalih likov – Knight of Cups, ki je vitez oz. dama kelihov kot nosilka romantičnih vrlin, uprizorjena na konju, ter The Devil oz. stvor, ki je nosilec vseh naših notranjih demonov, zavor in strahov.

Parvani Violet
Parvani Violet na odru EME. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button