EVROVIZIJA

Nekdanji evrovizijec Dino Merlin stavi na zgodbo o ljubezni

Nekdanji bosanski evrovizijski predstavnik in glasbeni čarodej Dino Merlin goji posebno ljubezen do prehodov iz meseca v mesec in prav v tem času planira objave novih pesmi, s katerimi vedno znova navduši svojo mednarodno publiko. Začetek junija je tako že rezerviral za posebno glasbeno poslastico – tretjo pesem iz prihajajočega že 12. albuma.

“Predstavljam vam novo pesem – pesem, ki ima posebno mesto v mojem srcu, kot tudi dogodek, ki me je navdihnil, da jo napišem. To je zgodba o ljubezni, ki traja za večno,” so besede, s katerimi je sarajevski virtuoz Dino Merlin najavil premiero nove pesmi.

Zadnji dan maja lanskega leta je Dino Merlin objavil pesem Mi – absolutno največji regionalni hit leta 2020, saj je v prvem dnevu dosegel neverjetnih 1,2 miljona ogledov na YouTube in zasijal na vrhu trending seznama v vseh državah regije. Enako reakcijo je izzval tudi izzid dueta Dođi, s slovensko umetnico Senido Hajdarpašić, ki jo poznamo kot Senidah. Čeprav je ta pesem premiero doživela na najdaljšo noč v letu, so jo ljubitelji Dinove glasbe v samo dveh urah poslušali kar dvestotisočkrat.

Bosanski umetnik upa, da se kmalu vrne na glasbene odre.Foto: Edvin Kalić

“Ostajam optimističen in upam, da bomo po vsem kar je za nami še boljši en za drugega ter da bomo nadaljevali in čuvali kozmične sile, ki nas povezujejo pod tem skupnim nebom,” dodaja nagrajeni kantavtor, ki je z optimizmom prisoten tudi v predhodnih dveh singlih.

Dino MerlinFoto: Edvin Kalić

V Mi je sporočal, naj se v dobi pandemije, ko se svet menja pred našimi očmi, obrnemo eden proti drugemu. V Dođi pa je sporočilo, da se v iskanju samote in spraševanjem samega sebe vedno pojavi trenutek, ko si zaželimo podpore druge osebe, ker sta v dvoje ljubezen in pogum močnejša. Pogled na dobro prihodnost pa nadaljuje tudi v novi pesmi Jedan dan, jedna noć. Podobne poglede na umetnost je Dino prepoznal v slovenski režiserki Kukli oziroma Katarini Rešek, ki podpisuje režijo vseh treh spotov in tudi Merlinovega novoletnega spletnega koncerta z naslovom Mir svim dobrim ljudima. Tisto noč je z njim vstop v novo leto slavilo več kot pol miliona ljudi. Koncert, ki bo mnogim ostal v posebnem spominu je na voljo na Dinovem YouTube kanalu. Noč je bila posebna tudi za Dina, saj je to prvo novo leto, ki ga od začetka kariere ni dočakal s publiko. No umetnik, ki ima za sabo svetovne turneje in spektakulatrne koncerte nabite z emocijami, optimistično upa, da bo kmalu lahko svojo glasbo predstavljal v živo, pred publiko.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button