ZABAVNO & DRUŽABNO

Evrovizijski Dino Merlin: Enkrat sem naredil veliko napako …

Nekdanji evrovizijec ne počiva

Prava glasbena zvezda vedno izzove evforijo pred objavo svojega novega singla. Ko je govora o vrhunskem umetniku, pa je zadovoljstvo dvojno. Prav zato se je glasbeni čarovnik Dino Merlin s prvim projektom v tem letu odločil oddolžiti svoji publiki za vsa leta lojalnosti – dvojno.

Ampak dobesedno – dvojno. Nova pesem je z istim besedilom dobila kar dve verziji; eno popolnoma umetniško (spremlja jo tudi umetniški video spot), uvito v tone balade z naslovom Krive karte in drugo, živahnejšo, energično ter plesno z naslovom Kako da ti kažem. Razlog je v tem, da kantavtor Dino sam pravi, da  “nekdo ljubezen in čustva doživlja povsem romantično, drugega pa razganja od energije in strasti”.

Dino Merlin
Dino Merlin je na ESC nastopil leta 2011 in pred tem še leta 1999. Foto: Alesh Maatko

Osebno-izpovedna zgodba

V novi pesmi se evrovizijski Dino popolnoma razgali in preda čustvom. Navajeni smo na njegove iskrene, ljubezenske tekste, tokrat pa se je prvič pozabaval z vlogo moških, ki veliko težje od žensk izgovorijo besedo oprosti. Moški se po njegovo tudi težje opravičijo za svoje napake in s tem sebi dokazujejo, da je bilo prav, da so prizadeli ljubljeno osebo, ampak to ne pomeni, da so moški manj emotivni.

“Enkrat sem naredil veliko napako in prizadel osebo, ki sem jo imel zelo rad. Stihi so resnični in avtobiografski. Poskusil sem objasniti koliko mi ta oseba pomeni in kakšno pot mora moški prehoditi, da bi izgovoril nekaj tako preprostega, kot je beseda oprosti. Zato sem napisal dve verzije pesmi, ki po različnih poteh prideta do istega cilja,” je o pesmi povedal Dino Merlin.

To je četrta pesem, ki bo mesto našla na 12. studijskem albumu. Po regionalnem megahitu Mi, s katerim je najavil album in preko eksplozivnega dueta Dođi s Senidah ter zadnje pesmi Jedan dan, jedna noć, Dino zaključuje krog pečatu, ki bo svojo potrditev nedvomno znova dobil na prihajajoči svetovni turneji. Do takrat pa bo umetnik po običaju podiral rekorde poslušanosti.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X