ZABAVNO & DRUŽABNO

Neisha: Breza se ni uklonila mojim aranžmajskim apetitom

Nova skladba, balada Breza

“Na rosni mah me deni, kot nikdar še nobeno. Naj listje pada name, ko stapljava se v eno.” S temi besedami nas z baladno Brezo (z albuma Dvigam jadra) skozi zimske dni popelje izjemna glasbenica Neisha.

“Breza je bila sprva samo tankočutna pesem. Takoj sem začutila potencial v njej in si vzela res veliko časa še za dodatne besede, ki sva si jih s Katjušo podajali, jih tehtali, obračali na glavo, skratka kovali, brusili in polirali. Potem je glasba zlahka zletela iz rokava, glas se je odprl, ptice so poletele v nebo, Breza pa se ni uklonila mojim aranžmajskim apetitom in je ponosna ostala ukleščena v minimalizem, tako ostane fokus tam, kjer mora; na sporočilnosti ter zlitju poezije in glasu,” o skladbi pove Neisha.

Neisha
Neisha Foto: Klemen Ceglar

Simbolika večnega upanja

Avtorica besedila Katjuša Štingl pa dodaja: “Balada Breza, tako kot bela breza, predstavlja simboliko večnega upanja, novega in čistega začetka. Ker že leta preživljam poletja ob Kolpi in se sprehajam med brezovimi gaji v Beli krajini, se mi je nekega poletnega večera, ko sem v tišini sedela pod njo, v misli ‘pripeljala’ pesem o mogočnosti tega drevesa, prepletena z ženskim hrepenenjem, upanjem.”

V poezijo Katjuše Štingl in pronicljivo ter tankočutno melodijo ovita opojnost dišečega mahu, skrivnostnih noči, šelestenja brez in spokojnosti Bele krajine, je nastala v sodelovanju z Občino Črnomelj. “Izjemno sem vesel, da je energična Neisha v naši občini prepoznala lepote za pesem, ki je bila napisana prav pri nas. Videospot namreč predstavlja naravne vrednote naše lepe Bele krajine in prepričani smo, da je pesem ‘Breza’ eden izmed glasov tako občine Črnomelj kot celotne Bele krajine,” je zaključil župan občine Črnomelj Andrej Kavšek.

Neisha
Neisha Foto: Klemen Ceglar
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button