MALMÖ 2024

Danska (Melodi Grand Prix): Bo Basim še enkrat zmagal?

Sklepno dejanje bo 17. februarja

Televizijska hiša DR je predstavila osem izvajalcev in pesmi, ki bodo februarja sodelovali na tekmovanju Melodi Grand Prix, zmagovalec pa bo Dansko zastopal v Malmöju. Leta 2014 smo bili v skandinavskem mestu po zaslugi zmage Emmelie de Forest s skladbo Only Teardrops, tako da je že skoraj čas, da vidimo, katero pesem bodo Danci maja letos poslali čez most Øresund v Malmö. Na razpis je prispelo preko 600 skladb, za sklepno dejanje pa so jih izbrali le osem.

Osem srečnih izbrancev

Melodi Grand Prix 2024 se bo zgodil v soboto, 17. februarja, izbor pa bo potekal živo iz koncertne dvorane DR Koncerthuset v Københavnu. Tam se bo predstavilo osem izvajalcev, vsi izmed njim pa se bodo predstavili v angleščini. Med njimi je tudi Basim, ki je Dansko zastopal na Evroviziji 2014, ki je takrat potekala v Københavnu. S pesmijo Cliché Love Song je v finalu zasedel 9. mesto. Ali mu bo letos uspel veliki met bomo izvedeli 17. februarja.

Melodi Grand Prix

  1. Aura Dione – Mirrorball of Hope
  2. Basim – Johnny
  3. Chu chu – The Chase (Zoom zoom)
  4. Janus Wiberg – I Need Your Love
  5. RoseeLu – Real Love
  6. Saba – Sand
  7. Stella – Sign Here
  8. Ublu – Planetary Hearts

Na tokratnem tekmovanju Dansk Melodi Grand Prix 2024 se bo prvič zgodilo, da na izboru ne bo nobene pesmi v danskem jeziku.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Izvor
Televizija DR
Twitter
Back to top button