ZABAVNO & DRUŽABNO

Žan Serčič: Včasih so prepovedane stvari najslajše

Avtor in glas muzike, ki poboža

Žan Serčič z živo izvedbo skladbe Nor sem nate – ki je v bistvu zgodba o obsesivni ljubezni – napoveduje koncertno turnejo in še živ album. Koncertna turneja se bo začela 9. februarja, od 14. februarja dalje pa boste lahko prisluhnili njegovemu prvemu koncertnemu albumu, na katerem bo zbral vse svoje hite.

Žan Serčič
Žan Serčič v še eni ljubezenski zgodbi. Foto: Promo foto

Zabavni video

In kaj o pesmi Nor sem zate pravi mladi ustvarjalec? “Včasih so prepovedane stvari najslajše. Iz takšnega ali drugačnega razloga. Morda se sliši bizarno, da bi za nekoga ubijal, a vendar je to eden najbolj romantičnih stavkov, ki jih lahko rečeš ženski. Po tem vsaka potiho hrepeni. Ne, da bi to dejansko storil, gre bolj za občutek absolutnosti tega, koliko ti pomeni. Ko smo ustvarjali to pesem, sem čutil, da nekaj manjka, zato sem poklical enega izmed najbolj nadarjenih ljudi, ki jih poznam. Lazaro Zumeta je multiinštrumentalist in pevec, s katerim smo se med pisanjem španskega dela pesmi zabavali in nasmejali. Takrat je nastal tudi zabavni video, ki ga najdete na mojem Tik Toku,” o pesmi pove eden najbolj predvajanih domačih glasbenih avtorjev in izvajalcev.

Žan Serčič, ki je lani radijske valove in splet najbolj zaznamoval s hitoma Pusti mi spomin ter Pijan od ljubezni, konec leta pa tudi z zdaj že za ta čas obvezno Snežinko, je sicer zelo uspešno leto 2023 sklenil z izidom tretjega studijskega albuma Ljubezenske igre.

14. februarja mu bo sledil prvi koncertni album Žan Serčič v živo iz Media Centra, na katerem bodo ob skladbah z zadnjega albuma tudi vse njegove največje uspešnice izvedene v živo, in sicer z razširjeno spremljevalno skupino Šakali.

Prihajajo Križanke

Po nepozabnem letu, ki ga je popeljalo tudi na nekatere največje slovenske festivalske odre, si je Žan privoščil zaslužene počitnice. V leto 2024 ste lahko z njim vstopili ob ogledu koncerta iz Media centra na TVS, na odre pa se bo vrnil dan po kulturnem dnevu. Ljubezenskim igram se boste lahko še pred pomladjo v živo predali v Novem mestu (razprodano), Celju, Portorožu, Lendavi in Mozirju, na voljo pa so tudi že vstopnice za njegov največji samostojni koncert doslej – 18. junija bo nastopil v ljubljanskih Križankah.

Žan Serčič
Žan Serčič v eni izmed videozgodb. Foto: Promo foto
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button