ZABAVNO & DRUŽABNO

Namesto koncerta ob 15. obletnici Mančina posebna zgodba z Gadi

V teh precej negotovih časih se nova sodelovanja med slovenskimi glasbeniki dogajajo redkeje, še posebej, če gre za izvajalce iz dveh različnih glasbenih žanrov. Pevka zabavne glasbe Manca Špik, katere strast do duetov dobro poznamo, pa nas znova preseneča. Njen novi, deseti duet po vrsti, je posnela s priljubljeno narodno-zabavno skupino Gadi.

Manca Špik in GadiFoto: Neo Visuals

Duet Tiho potiho je novo delo avtorske ekipe, ki Manci stoji ob strani zadnjih pet let. Rok Lunaček je besedilo že od samega začetka predvidel kot čustven in intimen moško-ženski dialog, preprost v vsebini, a globok v sporočilu. “Skladba je v osnovi klasična zabavna balada s poskočnejšim, plesnim ritmom, ki lepo dopolnjuje Mančin dosedanji opus pesmi. Hkrati pa se v ritmu tudi nekoliko spogleduje z valčkom, kot smo ga vajeni pri narodno-zabavnih skupinah. V Mančini ekipi smo se hitro strinjali, kdo bi bil najprimernejši za moško ‘protiutež’ dueta in k sodelovanju povabili Gade. Mislim, da smo uspeli zajeti najboljše iz obeh svetov,” vse skupaj obrazloži avtor pesmi in Mančin producent Raay, Manca pa dodaja: “Duet je bil predviden kot predstavitvena pesem koncerta ob 15. obletnici moje glasbene kariere, ki bi se moral zgoditi točno 25. septembra v Cankarjevem domu. No, plani so nam že zgodaj letos povsem padli v vodo, tako da namesto tega izdajam nov duet in nov videospot, koncert pa smo morali prestaviti na prihodnje leto.”

V videzgodbi nastopata zaljubljenca Danaja Plohl in Rene Lipič.Foto: Neo Visauls

Do sedaj še nismo sodelovali v duetu z izvajalcem zabavne glasbe, tako da je Tiho potiho za nas nova zgodba nad katero smo navdušeni. Avtorska ekipa nas je z melodijo in besedilom prepričala, z Manco pa smo že na prvi vaji začutili zelo močno navezo.

Skupina Gadi

Manca Špik in Gadi hkrati s pesmijo med svoje poslušalce pošiljajo tudi simpatični videospot, ki so ga z videoprodukcijsko ekipo Neo Visuals posneli na Belopeških jezerih z okolico. V zgodbi nastopata še zaljubljenca Danaja Plohl in Rene Lipič, saj so želeli ujeti pristno in iskreno ljubezen. Sicer pa že v naslednjih dneh pričenjajo glasbeniki s skupno promocijsko turnejo po radijskih postajah, njihov nastop pa boste lahko ujeli tudi v vseh najbolj priljubljenih televizijskih oddajah.

Pesem Tiho potiho je združila priljubljene glasbenike.Foto: Neo Visuals
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button