ZABAVNO & DRUŽABNO

Na koncertu Istra za Slovenijo zbranih več kot 30.000 evrov

Na nedeljskem dobrodelnem koncertu, poimenovanem Istra za Slovenijo, ki so ga pripravile tri medijske hiše – Radio Koper, Radio Capris in Primorske novice – skupaj z glasbeniki in agencijo Koda Events, so zbrali nekaj več kot 30.000 evrov.

»Lepo je pomagati, a najlepše je pomagati ob glasbi,« je na sinočnjem koncertu završalo med množico, zbrano na Titovem trgu v Kopru. Da je povezovanje ključ do uspeha je dokazalo 25 glasbenikov, ki so nastopili na velikem humanitarnem koncertu in tako zbirali sredstva za prizadete v poplavah. Skupaj so zbrali kar 30.699 evrov, ki jih bodo v celoti namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) za reševanje stisk otrok in mladostnikov na poplavljenih območjih.

»Prav vsi se zavedamo, da moramo skupaj poskrbeti za prihodnost teh mladih, da bodo čim manj pod vtisom vsega, kar se jim je zgodilo in da se bo njihovo vrnilo v običajne tirnice«, je zbrano občinstvo pod odrom nagovorila predsednica ZPMS Darja Groznik.

Dobrodelni koncert
Predsednica ZPMS Darja Groznik ter voditelja Blaž Maljevac, Radio Koper, in Žiga Rustja (Radio Capris). Foto: Radio Koper

Vsa zbrana sredstva bo prejela Zveza prijateljev mladine za pomoč otrokm in mladostnikom na poplavljenih območjih.

V dobrodelno akcijo pa se je z »Dobrodelnim zvonikom« vključil tudi Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper. Vsi, ki so od začetka prejšnjega tedna do sinoči kupili vstopnico za obisk koprskega zvonika, so tako dodatno prispevali k dobrodelnosti. V akciji Dobrodelni zvonik je bilo zbranih 2500 evrov, ki jih bo koprski Zavod prav tako namenil Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Na koncertu so nastopili: Anika Horvat, Aleksander Novak, Booom!, Drago Mislej Mef, Drill, Easy, Faraoni, Gedore, Gregor Ravnik, Klapa Semikanta, Lara Baruca, Lean Kozlar Luigi, Lea Sirk, Ne me jugat, Paul Grem, Platana, Primorski fantje, Rudi Bučar, Samuel Lucas, Slavko Ivančić, Tinkara Kovač, Tulio Furlanič, Zmelkoow, Žiga Rustja in Žavbi brothers.

Lea Sirk
Med nastopajočimi na koncertu Istra za Slovenijo je bila tudi Lea Sirk. Foto: Radio Koper

Dogodek, ki se je zgodil pod budnim očesom organizacijske ekipe Koda Events, so medijsko podprle kar tri istrske medijske hiše. Neposredni prenos koncerta sta ponudila Radio Koper in Radio Capris, svoj delež pa so v svetu tiska prispevale tudi Primorske novice.

Pomembno je poudariti, da so se vsi akterji na koncertu Istra za Slovenijo odpovedali svojim honorarjem – od glasbenikov, organizatorjev, ozvočevalcev in lučkarjev, pa tja do varnostnikov in natakaric. Istranke in Istrani so tako na včerajšnjem dogodku dokazali, da je solidarnost v Istri še zmeraj vrednota. Ne samo z nakupom vstopnice, temveč tudi s pošiljanjem SMS sporočil ENOSRCE5 in ENOSRCE10 na številko 1919, ki sta še vedno na voljo za zbiranje prispevkov.

Tinkara Kovač
Tinkara Kovač je kar na koncertu upihnila svečko na mini torti za njen rojstni, ki jo je podaril voditelj Blaž Maljevac. Foto: Radio Koper
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button