LIVERPOOL 2023

Let 3: Spektakel na Šalati prekašal tistega iz Liverpoola

Odmevno, kot že dolgo ne

Let 3 so v soboto, 2. septembra s koncertnim spektaklom in mnogimi gosti izpolnili vsa pričakovanja. Občinstvo je do zadnjega kotička napolnilo koncertno zagrebško prizorišče Šalato, prvi odzivi medijev in navdušenega občinstva so odlični, saj je koncert v marsičem presegel pričakovanja. To je bil po mnogih pričevanjih daleč najboljši koncert v zgodovini omenjene skupine.

Let 3
Hrvaški evrovizijci poskrbeli za nepozaben šov. Foto: Livio Andrijic / Cropix

“To je to jedro skupine Let 3, ki od nekdaj odlično parira ob različnih punk stilih, npr. ob prototipičnemu punk stilu okoli skupine The Stooges, punk provokacijam skupine Sex Pistols ter alter rocku, ki sta ga uspešno etablirala Mrle in Prlja, ob tem pa nista nikoli izstopila iz lastne cone udobja, še vedno pa so Letovci nesporno eden večjih rock bandov, odkar je rock and roll prišel v naše prostore.” Aleksandar Dragaš, Jutarnji list

Let 3
Hrvaškim rockerjem so se pridružili premnogi gosti. Foto: Livio Andrijic / Cropix

Eni in edini – Let 3

V prvem (zlatem) delu koncerta, ki se je pričel ob taktih skladbe Radio Isus, ki ga najdemo na albumu Jedina, so se Letovci na oder teleportirali z zlatim traktorjem. Oblečeni v zlate kostume, ob spremljavi Jovanke Broz Tituke ter spremljevalnih plesalk je bilo kmalu jasno, da bo spektakel na Šalati prekašal tistega v Liverpoolu.

“Bil sem že na več njihovih koncertih vendar me niso nikoli razočarali,” je bil navdušen zagrebški oboževalec skupine ter ob tem nadaljeval: “Koncert na Šalati smo dolgo čakali, dogodek pa je izpolnil prav vsa pričakovanja. Oni imajo legendarne, brezčasne pesmi, njihov scenski nastop je res edinstven, tokrat so nastop ovenčali njihovi številni gosti, energija je bila visoko, visoko od prve do zadnje sekunde koncerta. Vsi si bomo zapomnili res sijajen večer, uživali smo v perfektnem rock ‘n’ roll cirkusu.”

Španska oboževalka, Natalia Lozano Rodriguez pa je navdušeno dodala: “Njihova oboževalka sem že vse od leta 2022, nikoli me niso razočarali, Let 3 so mi spremenili življenje, prav vsak koncert pa je specialen in edinstven, so čudoviti in zelo originalni, njihov live nastop bi priporočila prav vsakemu!”

Let 3
O tem koncertu se bo še dolgo govorilo. Foto: Livio Andrijic / Cropix

“Ščmanija je zavladala Zagrebu, na priljubljenem koncertnem zbirališču so Let3 v dveh urah in pol pokazali, zakaj so eni najboljših in najbolj profesionalnih domačih rock bendov. Odigrali so 31 pesmi ter se trikrat vrnili na oder, kot so nam obljubili, so se na setlisti znašle tudi pesmi, ki jih že dolgo nismo slišali.” – Samir Mila, Večernji list

Let 3
Zagrebška Šalata je bila polna do zadnjega kotička. Foto: Livio Andrijic / Cropix

Vrhunski profesionalci

In kaj so ob tem povedali gostitelji, Let 3? “Ni težko ustvariti spektakel, če ste obkroženi z vrhunskimi profesionalci na odru ter tudi izza njega. Hvala ekipi Dallas Records, koreografu Filipu Reniću, plesalkam, zboru in orkestru Let 3, hvala kostumografkam, Lejli Hodžić ter Lani Letović Perčin in Manueli Paladin Šabanović. Zahvala gre tudi Luki Kerečinu, ki skrbi za naša socialna omrežja, veliko vlogo pa je igrala naša draga zagrebška publika,” je v imenu skupine zaključil Damir Martinović Mrle.

Let 3
Jadranka Kosor in skupina Let 3. Foto: Livio Andrijic / Cropix
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button