MMS

MMS 2024: Žan Videc stavi na očarljiv in močan glas

Festivalska skladba Neznano

V Avditoriju Portorož bodo v nedeljo, 7. julija znova odmevale poletne Melodije morja in sonca, s katerimi se tradicionalno začenja vroče poletje, ne nazadnje pa tudi zaslužene počitnice in z njimi še morske dogodivščine. S priljubljenim festivalom Melodije morja in sonca, ki se je začel daljnega leta 1978 vsako leto dobimo nove poletne uspešnice, ki se pridružijo tako zmagovalnim skladbam kot tudi zimzelenim melodijam.

V tekmovalnem delu se bo na festivalu MMS 2024 predstavilo 14 izvajalcev, ki jih predstavljamo (tako kot vsako leto) tudi letos na našem portalu Evrovizija.com. Kot peti po vrsti se bo s skladbo Neznano predstavil Žan Videc.

Žan Videc je pevec, avtor in multiinštrumentalist iz Maribora, ki s svojo glasbeno skupino izvaja žanrsko zelo raznoliko glasbo v stilu ‘pop-soul’, ob kateri s svojim očarljivim in močnim glasom pridobi prav vsakega poslušalca. Poleg tega pridno piše svoje avtorske pesmi, saj si je zadal cilj, da do oktobra nastane njegov prvi album, kjer bomo lahko slišali tako slovenske kot angleške pesmi.

Nastopil je tudi že na velikih koncertih in prireditvah, med drugim tudi na vsakoletnem kulinaričnem doživetju Sočna vilica na trgu v Murski Soboti, tradicionalni študentski zabavi Bujta repa v Festivalni dvorani v Ljubljani, med polčasom UEFA Champions League na Ljudskem vrtu v Mariboru, na velikem dobrodelnem koncertu Podarimo srečo, na afterju Festivala Lent na prizorišču Minoriti … ter prestižnih privatnih zabavah, med drugim v hotelu San Martin v Goriških brdih, restavraciji in baru DiVino v Ljubljani in drugod.

Na njegovem koncertu lahko slišite priredbe izvajalcev, kot so Eric Clapton, Chris Stapleton, Prince, Aretha Franklin, James Brown, Alicia Keys, Paolo Nutini, Elvis Presley, Maroon 5, Stevie Wonder, Bill Withers, Ed Sheeran, CeeLo Green, Daft Punk in drugih svetovnih nepozabnih glasbenih velikanov.

Žan Videc
Pred kratkim je izdal svojo prvo avtorsko skladbo Not with you. Foto: Aleš Rosa za Avditorij Portorož
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button