MMS

MMS 2024: Moniki Avsenik se bo s festivalskim nastopom uresničila želja

Festivalska skladba Nisem več edina

V Avditoriju Portorož bodo v nedeljo, 7. julija znova odmevale poletne Melodije morja in sonca, s katerimi se tradicionalno začenja vroče poletje, ne nazadnje pa tudi zaslužene počitnice in z njimi še morske dogodivščine. S priljubljenim festivalom Melodije morja in sonca, ki se je začel daljnega leta 1978 vsako leto dobimo nove poletne uspešnice, ki se pridružijo tako zmagovalnim skladbam kot tudi zimzelenim melodijam.

V tekmovalnem delu se bo na festivalu MMS 2024 predstavilo 14 izvajalcev, ki jih predstavljamo (tako kot vsako leto) tudi letos na našem portalu Evrovizija.com. Kot šesta po vrsti je tu Monika Avsenik, ki bo v tekmovalnem delu odpela skladbo Nisem več edina.

Monika Avsenik
Z nastopom na MMS se ji bo uresničila ena izmed njenih glasbenih želja. Foto: Aleš Rosa za Avditorij Portorož

Uresničila se ji bo želja

28-letna Monika Avsenik je slovenska pevka, katero glasba spremlja že od otroštva. V osnovni šoli je bila članica otroškega pevskega zbora in skupine Pinocchio pod vodstvom Tomaža Kozlevčarja. Javnosti se je predstavila leta 2015 na festivalu Avsenik. Glasbeno pot je nadaljevala v sodelovanju z bratom Sašem, njegovim ansamblom in očetom Gregorjem, s katerimi je izdala več pesmi, med drugim Morda pa nekoč in Nesi me, nesi.

Leta 2017 se je pridružila vokalnemu orkestru Perpetuum Jazzile in z njimi nastopila doma in v tujini. S svojim partnerjem Anžetom Langusom Dagijem je v času korone izdala tri duete v country/pop slogu. Od leta 2021 je članica spremljevalnega zbora Jana Plestenjaka, hkrati pa načrtuje preusmeritev svoje kariere v solo pop smer.

Le nekaj tednov pred nastopom na MMS je izdala novo skladbo Nedelja, s katero se Monika Avsenik predstavlja v novi luči in še v novem žanru. Vnukinja Slavka Avsenik se po uspešnih sodelovanjih z očetom Gregorjem, bratom Sašem in njegovim ansamblom tokrat podaja v pop zvrst s pridihom countryja. Moniko je s country glabo navdušil njen partner Anže Langus, pop glasba pa jo je sicer navduševala vse od najstniških let naprej, ko je bila njena vzornica Whitney Houston.

Naj kot zanimivost zapišemo, da Monika Avsenik ne nastopa le na odrih temveč tudi v šoli, pred učenci. Je namreč razredničarka 5. razreda v osnovni šoli v Lescah.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button