MMS

MMS 2023: Boštjan Velkavrh stavi na iskren in karizmatičen nastop

Zapel bo pesem Za druge in zase

V soboto, 8. julija se bo v Avditoriju Portorož zgodil 42. festival Melodije morja in sonca, s katerim se začenja vroče poletje, nenazadnje pa tudi počitnice in morske dogodivščine. S priljubljenim festivalom, ki se je začel daljnega leta 1978 vsako leto dobimo nove poletne uspešnice, ki se pridružijo tako zmagovalnim skladbam kot tudi zimzelenim melodijam.

V tekmovalnem delu se bo na festivalu MMS 2023 predstavilo 14 izvajalcev, ki jih predstavljamo (tako kot vsako leto) tudi letos na našem portalu Evrovizija.com. Dvanajsti po vrsti bo zapel Boštjan Velkavrh.

Boštjan Velkavrh
Zase pravi, da je pesnik asfalta … Foto: Rok Zorc

Pripravlja svoj drugi album

Boštjan Velkavrh, ki bo na letošnjih Melodijah morja in sonca nastopil pod zaporedno številko 12, je glasbene izkušnje nabiral kot tekstopisec, vokalist in frontman. Mala šola rock and rolla se je zanj začela v skupini Lačni Franz, kjer je za kratek čas zamenjal Zorana Predina, in z njimi posnel album V peni sprememb. V eni od znanih reklam je več kot uspešno posnemal glas Joeja Cockerja. Boštjan je kasneje posnel še nekaj avtorskih pesmi in priredb s skupino Starlight express.

Leta 2019 je izdal svoj prvi album. Na njem je deset avtorskih besedil, pisec glasbe in aranžmajev pa je njegov prijatelj in eden največjih mojstrov in najbolj produktivnih glasbenikov v Sloveniji, Jadran Ogrin. Album Potovanje izžareva vse, kar Boštjan predstavlja, saj sam verjame, da je življenje potovanje, glasba in ljubezen. Oktobra na prodajne police prinaša svoj drugi album kjer bo tudi skladba z Melodij morja in sonca.

Kako predstaviti Boštjana v par besedah: romantik, pevec, pisec besedil, pesnik asfalta, šaljivec, ambasador dobre volje, večni ljubimec, ter nepoboljšljivi zaljubljenec, ki vam bo s svojo pojavo, prigodami in predvsem z njegovo glasbo segel do srca in risal nasmehe na obraz. Pesem, s katero se predstavlja na MMS je zanj napisal Drago Mislej – Mef v resnici govori prav o Boštjanu … Za druge in zase.

Boštjan Velkavrh
Boštjan Velkavrh stavi na pesem Za druge in zase. Foto: Rok Zorc

Večni romantik

Ali vas je presenetila odločitev izborne komisije, da so vas izbrali za MMS 2023?
Moram priznati, da sem bil po eni strani malo presenečen, po drugi pa niti ne tako zelo, saj je to moja tretja prijava. Enkrat nisem bil izbran, drugič nam jo je zagodla korona in melodij ni bilo, v tretje pa sem nekako čutil, da je moj čas … pa tudi pesem, ki smo jo naredili skupaj, torej stari mojster Mef, mladi producent in kitarist Črtomir Potočnik ter seveda moja malenkost je zares dobra. To je očitno opazila tudi izborna komisija, za kar se ji seveda zahvaljujem.

Kako bi se pred nastopom v Avditoriju Portorož predstavili našim bralcem?
Sem tekstopisec, pevec, glasbenik, pesnik asfalta, večni romantik ter zaljubljenec v življenje. Sicer pa čisto običajen fant.

O čem govori vaša festivalska skladba?
Moja festivalska skladba govori o življenju, ljubezni in predvsem o meni, kot človeku.

Vaš adut na odru MMS 2023 bo …
Moj adut bo moje petje, moja interpretacija in predvsem moja energija ter iskrenost.

Kakšen nastop obljubljate, kako se na vse skupaj pripravljate?
Moj nastop bo karizmatičen, energičen ter iskren. V mislih se neprestano pripravljam nanj … včasih celo kaj povadim. (smeh)

Kaj pa bi vam pomenila morebitna zmaga ali katerakoli druga festivalska nagrada?
Seveda si vsak od nas želi zmago ali katerokoli drugo nagrado. Meni bi pomenila ogromno, nagrado za preteklo delo in odgovornost za naprej. Še bolj od zmage ali nagrad pa si želim, da bi se pesem prijela pri poslušalcih in poslušalkah ter našla poti do srca.

Bo morda vaša skladba po festivalu dobila tudi videozgodbo?
Da, skladba bo uradno kot singel izšla takoj po festivalu, za njo pa imamo tudi že končan videospot.

Skozi bogato zgodovino Melodij morja in sonca se je nabralo veliko uspešnic … Katera melodija pa je vam najljubša?
Ogromno jih je, a meni je najlepša Nekaj med nama, ki jo je Easy zapel in z njo zmagal leta 2015.

Je izmed njih tudi katera, ki jo na vaših nastopih sami radi prepevate?
Ja, kar dostikrat pojem pesem Bazarjev iz 1984 leta, z naslovom Portorož 1905.

Kaj pa po MMS, kaj vse imate v načrtu za letošnje poletje oziroma jesensko-zimski čas?
Po MMS-u imam še nekaj poletnih koncertov … Potem pa v studio, saj si zelo želim izdati svoj drugi samostojnii album do oktobra letošnjega leta.

In za konec še, kakšno je vašo idealno poletje ter kako ga boste preživeli?
Idealno poletje bi bilo seveda ležanje na plaži z možgani na off in s čivavo na straži (smeh), a ker to ni možno bomo malo delali, malo počivali in se malo zabavali.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button