MMS

MMS 2023: Bomb Shell z bandovsko fuzijo, ki se bo zlila v eno

Stavijo na pesem Potujem

V soboto, 8. julija se bo v Avditoriju Portorož zgodil 42. festival Melodije morja in sonca, s katerim se začenja vroče poletje, nenazadnje pa tudi počitnice in morske dogodivščine. S priljubljenim festivalom, ki se je začel daljnega leta 1978 vsako leto dobimo nove poletne uspešnice, ki se pridružijo tako zmagovalnim skladbam kot tudi zimzelenim melodijam.

V tekmovalnem delu se bo na festivalu MMS 2023 predstavilo 14 izvajalcev, ki jih predstavljamo (tako kot vsako leto) tudi letos na našem portalu Evrovizija.com. Kot osma po vrsti je tu zasedba Bomb Shell.

Bomb Shell
Bomb Shell Foto: Zupančič Design

Dobrih sedem let

Bomb Shell so energična in popularna glasbena skupina, ki vsekakor niso neznanka na slovenski glasbeni sceni. Javnosti najbolj poznana je zagotovo njihova karizmatična pevka Petra Zore, ki s svojim vrhunskim vokalom, pozitivnim zanosom, stasom in odlično energijo osvoji tudi najzahtevnejše poslušalce. Markantna pevka je s svojimi nastopi navdušila tudi v 5. sezoni oddaje Znan obraz ima svoj glas.

V dobrih sedmih letih delovanja imajo kot skupina za seboj ogromno število koncertov po celotni Sloveniji, nastopili pa so tudi na različnih glasbenih festivalih, kjer so s svojimi nastopi prepričali občinstvo in vse pomembnejše radijske postaje. Da Bomb Shell niso le festivalski band, vas vsekakor prepričajo na njihovih koncertih, ki so polni energije in vrhunske glasbe.

Kot rezultat velike želje, vztrajnosti in truda so po štirih letih svojega ustvarjanja aprila 2019 izdali svoj prvi avtorski album z naslovom … Ob petih. Na njem je zbrana široka paleta priljubljenih skladb, ki so že osvojile številne glasbene sladokusce.

Letu 2018 so bili opaženi tudi s strani znane slovenske glasbene založbe, ki jim je podelila nagrado za izjemne glasbene dosežke. Njihov največji adut – pevka Petra Zore v letu 2019 sprejme izziv in navduši v 5. sezoni popularne oddaje Znan obraz ima svoj glas. Njene imitacije in nastopi so poleg občinstva navdušile tudi originalne pevske ikone, ki jih imitira. Svoj komentar navdušenja nad Petrinimi nastopi pa sta za nameček pustila še njena pevska vzornica, svetovno znana pevka Anastacia in italijanski zvezdnik Eros Ramazzoti.

Januar 2023 je za Bomb Shell postal nova prelomnica. Band namreč z razprodanim koncertom v legendarnem Orto baru predstavi svoj nov album. Naslov albuma pa je zavit v tančico skrivnosti. Neuradno nosi naslov Reši naš album, kar je band pospremil z čisto pravo križanko, ki se nahaja v albumu. Definitivno sveža ideja v glasbenem prostoru, ki je navdušila prav vse njihove oboževalce in tudi medije.

Bomb Shell so zagotovo band, kjer je doma kakovost, dobra energija in dobra glasba. S svojimi koncertnimi čevlji so prehodili že skoraj celo Slovenijo in pravijo, da se njihov pohod nadaljuje. Obiščite njihov koncert, prisluhnite njihovi glasbi in postanite del Bomb Shell popotovanja.

Petra Zore 2023
Ob koncu leta 2019 postane Petra Zore 10. najbolj »googlana« glasbenica v Sloveniji. Foto: Zupančič Design

Nagrada bi nam pomenila veliko

Ali vas je presenetila odločitev izborne komisije, da so vas izbrali za MMS 2023?
Ko smo izvedeli, da bomo del MMS 2023 smo bili izredno zadovoljni in počaščeni, saj na vse slovenske glasbene festivale gledamo z velikim spoštovanjem, saj se zavedamo koliko dela, priprav je potrebno za realizacijo takšnega projekta. Vsekakor pa v naš band in v našo glasbo zelo verjamemo, zato smo verjeli tudi v slednji korak in tukaj smo, zopet na odru MMS.

Kako bi se pred nastopom v Avditoriju Portorož predstavili našim bralcem?
Band Bomb Shell je zelo zanimiv band. Naša glasbena pot je zelo raznolika, polna vzponov, padcev, a na vse to smo izredno ponosni. Naš band šteje pet članov, iz različnih konec Slovenije. Najbolj prepoznavna članica je zagotovo pevka Petra Zore, ki je nase že večkrat opozorila. Predvsem nas druži prijateljstvo in ljubezen do glasbe, kar se zlije v našo energijo, ki jo vsekakor vedno pustimo na odru. In tako bo tudi na odru Avditorija Portorož.

O čem govori vaša festivalska skladba?
Pesem Potujem je malce drugačna. Je plod našega trdega dela, govori pa o tem, da potujemo tja, k čemur stremimo in sanjamo. Včasih nam za to pot mogoče zmanjka poguma, dobre volje ali motivacije, a glavno je da se zavedamo, da je ravno potovanje tisti pravi čar do cilja. Tudi pri nas potovanje še traja in priznamo, da zelo uživamo v njem.

Vaš adut na odru MMS 2023 bo …
Naš adut bo zagotovo naša skupna energija in bandovski nastop. Verjamemo v skupni nastop, čeprav je kot skupini včasih to težje prenesti na oder, a vsekakor smo skupaj v dobrem in slabem. Najbolj uživamo na koncertnih odrih, zato bomo skušali na oder Avditorija Portorož, prinesti delček te koncertne energije.

Kakšen nastop obljubljate, kako se na vse skupaj pripravljate?
Kot rečeno bo naš nastop bandovska fuzija, ki se bo zlila v eno. Nastop imamo že dodelan, vadili smo v dvorani in vse je potekalo tako kot mora. Vaje smo večkrat posneli in si nastope skupaj ogledali, da smo z ekipo popravili vse kar ni bilo v redu. Čakajo nas le še dokončni detajli zaradi prilagoditve na oder v Avdioriju.

Kaj pa bi vam pomenila morebitna zmaga ali katerkoli druga festivalska nagrada?
Nagrada bi nam pomenila veliko, zagotovo bi bila lepa potrditev za naše trdo delo. Kljub temu, pa so naše misli v prvi meri usmerjene v glasbo in naš nastop. Trenutno nam je najbolj pomembno to, da bomo s svojim performancom, nastopom zadovoljni ter da ga bomo speljali tako, kot smo si zamislili. Predvsem pa smo veseli, da bo pesem Potujem s festivalskim nastopom dobila lepo popotnico v glasbeni svet.

Bo morda vaša skladba po festivalu dobila tudi videozgodbo?
Naša zgodba o pesmi Potujem bo dobila celotno svojo tematiko in ne le videozgodbo. Naj zaenkrat tema ostane še malo skrivnost.

Skozi bogato zgodovino Melodij morja in sonca se je nabralo veliko uspešnic … Katera melodija pa je vam najljubša?
Festival Melodije morja in sonca je festival, ki je na slovensko glasbeno sceno prinesel ogromno dobre glasbe. Veseli smo, da je bila pred 7 leti med to glasbo uvrščena tudi naša tedanja prva avtorska skladba Narobe svet. Lagali bi, če bi rekli, da to ni naša prva misel, ki nas poveže na festival Melodije morja in sonca.

Je izmed njih tudi katera, ki jo na vaših nastopih sami radi prepevate?
Ker smo avtorski band in izvajamo le svoje skladbe, je prav naša pesem Narobe svet ena izmed tistih skladb, ki jo imamo na našem repertoarju in se je obenem predstavila tudi na Melodijah morja in sonca.

Kaj pa po MMS, kaj vse imate v načrtu za letošnje poletje oziroma jesensko-zimski čas?
Naše poletje bo izredno pestro. Imamo kar nekaj koncertov in nastopov, obenem pa ustvarjamo že naše nove glasbene zgodbe. Če si nas kdo želi ujeti na odru naj spremlja naša socialna omrežja ali spletno stran, kar podajamo vse informacije o našem bandu. Priznamo, da si bomo vzeli tudi čas zase in uživali kakšen teden dni na počitnicah.

In za konec še, kakšno je vašo idealno poletje ter kako ga boste preživeli?
Morda se sliši klišejsko, a izredno se veselimo nastopa na Melodijah morja in sonca. Zakaj? Naš band ni iz Primorske in zato se moramo zaradi vseh priprav na festival za teden dni skupaj preseliti na morje. To pomeni, da bomo za teden dni skupaj živeli. Na celotno izkušnjo gledamo tudi kot “team building”. Veliko bo dobrega druženja, pogovorov o glasbi, drugih nam blizu temah in na koncu dneva združimo prijetno s koristnim ter naši pesmi Potujem utremo lepo pot v glasbeni svet.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button