MMS

MMS 2023: Bo Saši Lešnjek številka 2 prinesla srečo?

Pevka stavi na skladbo Tipi z jeepi

V soboto, 8. julija se bo v Avditoriju Portorož zgodil 42. festival Melodije morja in sonca, s katerim se začenja vroče poletje, nenazadnje pa tudi počitnice in morske dogodivščine. S priljubljenim festivalom, ki se je začel daljnega leta 1978 vsako leto dobimo nove poletne uspešnice, ki se pridružijo tako zmagovalnim skladbam kot tudi zimzelenim melodijam.

V tekmovalnem delu se bo na festivalu MMS 2023 predstavilo 14 izvajalcev, ki jih predstavljamo (tako kot vsako leto) tudi letos na našem portalu Evrovizija.com. Kot druga po vrsti bo na oder stopila Saša Lešnjek.

Saša Lešnjek
Saša Lešnjek je že okusila festivalski oder MMS. Foto: Alesh Maatko

Od Briljantine do festivala MMS

Saša Lešnjek je leta 2018 maturirala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer je obiskovala program jazz petja. Zatem se je v džez petju nekaj časa izpopolnjevala tudi na glasbeni akademiji v Gradcu. Leta 2017 je na glasbenem tekmovanju Temsig osvojila zlato plaketo v kategoriji jazz solo. Širši slovenski javnosti je postala znana, ko je bila izbrana za vlogo Sandy v takrat največjem muzikalu pri nas Briljantina. To sicer ni bila njena prva izkušnja z muzikali, saj je bila pred tem vskok za glavno vlogo v muzikalu Vesna.

Kmalu po premieri Briljantine je izdala svojo prvo skladbo Najino poletje in od takrat izdala še devet singlov. Leta 2021 je s skladbo Kaj bi svet brez upanja prvič sodelovala na festivalu Melodije morja in sonca, ter prejela nagrado Danila Kocjančiča za najobetavnejšo avtorico oz. izvajalko.

Saša Lešnjek
Ji bo številka 2 prinesla srečo? Foto: Jadran Rusjan

Poletna noč in še Popevka

Veliko nastopa z Big bandom in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, med drugim je kot solistka štirikrat nastopila na koncertu Poletna noč. Leta 2022 se je prvič predstavila tudi na festivalu Slovenska popevka s skladbo Sama. Zelo aktivna je tudi na področju sinhronizacije risank (bila je npr. glas Disneyjeve Sneguljčice). Je ena izmed najaktivnejših ustvarjalk mlade generacije pri nas, leta 2022 pa je izdala tudi svoj prvi album z naslovom Zaljubljena v ta svet.

Saša Lešnjek
Saša Lešnjek Foto: Ana Kete

Obljublja igriv nastop

Ali vas je presenetila odločitev izborne komisije, da so vas izbrali za MMS 2023?
Ne bi ravno rekla, da me je odločitev presenetila, saj letos za mano stoji zares močna ustvarjalna ekipa in v svojo pesem res verjamem. Sem bila pa definitivno izredno vesela, ko sem izvedela, da se bom udeležila festivala!

Kako bi se pred nastopom v Avditoriju Portorož predstavili našim bralcem?
Sem v prvi vrsti pevka, med drugim sem nastopila tudi že na Melodijah morja in sonca leta 2021 in osvojila nagrado za najobetavnejšo izvajalko, potem pa tudi glasovna igralka (svoj glas veliko posojam risanim junakom) in včasih igralka (nastopila sem kot glavna vloga Sandy v muzikalu Briljantina in še prej v muzikalu Vesna).

O čem govori vaša festivalska skladba?
Čeprav nosi moja skladba naslov Tipi z džipi, v bistvu govori o tem, kako si ne želim takšnega “tipa z džipom”, ampak preprostega, prijaznega fanta. Napisala jo je Barbara Pešut in ko sem jo vprašala, če skrivoma govori o Magnificu, je rekla da ne, ampak samo o tem, da so ji šli takšni važiči res na živce. (smeh)

Vaš adut na odru MMS 2023 bo …
Definitivno celotna izjemna kreativna ekipa, ki stoji za celotno pesmijo in mojo podobo, saj brez njih tudi pesmi ne bi bilo. Iz srca sem hvaležna sem Magnificu, da me je vzel pod “okrilje”, veliko sva delala na mojem nastopu in celotni podobi. Za zvočno podobo je poskrbel Schatzi, oblekla me je Metka Albreht, za make up in frizuro pa bo poskrbel Empera, česar se izredno veselim.

Kakšen nastop obljubljate, kako se na vse skupaj pripravljate?
Obljubljam zabaven in igriv nastop, poln energije.

Kaj pa bi vam pomenila morebitna zmaga ali katerkoli druga festivalska nagrada?
Zmaga bi mi pomenila zelo veliko priznanje, saj se mi zdi super, da je končni rezultat dobljen iz različnih virov (televoting, strokovna komisija, radijske postaje ter občinstvo v Avditoriju). Absolutno pa se veselim že samo predstaviti svojo pesem, saj bo to tudi zelo lepa napoved novega poglavja na moji glasbeni poti, če bo zraven še kakšna nagrada, pa je to le še češnja na tortici.

Bo morda vaša skladba po festivalu dobila tudi videozgodbo?
Bo, tudi videozgodba bo zelo igriva v stilu pesmi.

Skozi bogato zgodovino Melodij morja in sonca se je nabralo veliko uspešnic … Katera melodija pa je vam najljubša?
Uff, dobro vprašanje, ker je res toliko pesmi iz tega festivala, ki so mi močno pri srcu. Trenutno veliko poslušam Poj, kitara mojega srca, tako da v tem trenutku ta.

Je izmed njih tudi katera, ki jo na vaših nastopih sami radi prepevate?
Zagotovo se tudi najde kakšna. Velikokrat sem že zapela Lahko noč, Piran, ki je res krasna.

Kaj pa po MMS, kaj vse imate v načrtu za letošnje poletje oziroma jesensko-zimski čas?
Za poletje imam v planu predvsem dopust. Za mano je kar naporno leto in prejšnja leta ni bilo dosti od dopusta, tako da se veselim, da si bom letos vzela malo več časa zase.

In za konec še, kakšno je vašo idealno poletje ter kako ga boste preživeli?
Moje idealno poletje je preživeto na morju in točno tako ga bom tudi preživela letos. Tudi vsem bralcem želim čudovito poletje in prijeten morski oddih!

Na Melodijah morja in sonca 2023 se bo predstavila s skladbo Tipi z jeepi.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button