EMA

Mineva eno leto od zmage Eve Boto

“Slovenijo bo na evrovizijskem izboru v Bakuju zastopala Eva Boto.” Vsaj tako je v t.i. superfinalu lansko leto odločilo ljudstvo, ki se je odločilo za skladbo Verjamem. Zmagovalna skladba Verjamem je v šovu Misija Evrovizija prejela 28.385 od skupaj 41.269 prejetih glasov.

Eva Boto in dvojčici Prusnik tik pred razglasitvijo zmagovalca.Foto: Alesh Maatko
Eva BotoFoto: Alesh Maatko

Pred natanko enim letom, 26. februarja 2012, so se uresničile moje sanje! Zmaga na oddaji Misija Evrovizija in priložnost za nastop na Pesmi Evrovizije v Bakuju! Prav ne morem verjeti, da je minilo že eno leto, odkar se je vse to dogajalo in ne znam opisati, kako zelo vesela sem, da lahko počnem to kar si najbolj želim. Seveda pa takšnega rezultata ne bi dosegla brez moje družine in najbližjih prijateljev, največ pa zaradi vas, ki ste me podpirali že od samega začetka! Za vsak glas, ki ste ga oddali, vsak komentar, ki ste ga povedali, za vsako pismo, ki ste mi ga poslali, sem vam neizmerno hvaležna! To mi pomeni zares veliko. Vsako pesem, ki sem jo zapela na oddaji iz tedna v teden sem jo zapela tako, da bi jo vi čutili tako kot sem jo jaz! Srečna sem, ker ste verjeli vame in še zmeraj verjamete. Upam, da bo moje življenje glasbeno obarvano še naprej, še naprej bom pela za vas, kajti le z glasbo vam lahko pokažem, koliko bi ta zares pomeni! Še enkrat … iskrena hvala,” ja na svojem facebook profilu zapisala Eva Boto, ki v Bakuju sicer ni izpolnila pričakovanj RTV Slovenija kot tudi ne pričakovanj gledalcev, saj se ni uvrstila v finale. Končala je na 17. mestu.

Eva Boto je bila po razglasitvi presrečna.Foto: Alesh Maatko

Spomnimo … Lanska Ema je potekala v okviru šova Misija Evrovizija, kjer so se večinoma predstavljali neznani in še neuveljavljeni kandidati. V 12-ih oddajah, kjer so se kandidati predstavljali v različnih glasbenih zvrsteh, se je skupaj predstavilo 32 kandidatov.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button