ZABAVNO & DRUŽABNO

Matej Lebič tudi v resnici zaljubljen v zlatolasko

Nova glasbena zgodba

Če se malo pošalimo bi lahko rekli, da ima mladi pevec, glasbenik in glasbeni pedagog Matej Lebič kar okus za dekleta. V svoji novi skladbi namreč opisuje naklonjenost do skrivnostne zlatolaske, ki jo je opazil v eni izmed kavarn in z nje ni mogel spustiti pogleda. Ali je šlo za ljubezen na prvi pogled, ali zmenek na slepo lahko sicer samo ugibamo … a je iz besedila skladbe razbrati, da mu je prikupna blondinka skoraj zagotovo zmešala misli in srce.

Ob zaključku refrena pa pesem zelo pomenljivo napelje na idejo o morebitni prihodnosti s stavkom: ‘… v belem kot pomlad cvetiš.’. Morda je govora o belih cvetovih mladih češenj, ali pa s svojo zlatolasko načrtuje skok v zakonski jarem? Kdo bi vedel. Če vprašamo Mateja, pa nam le skrivnostno namigne, da so besedilo pesmi navdihnile prave iskrice ljubezni.

»Res je, tudi v resnici sem zaljubljen v krasno zlatolasko. In vsakič znova pomislim na to, kako srečen sem v objemu njenih rok. Bela obleka pomeni preprosto tisto pomladno igrivost in lepoto mladih cvetov. Če me sprašujete o poroki – naj vas malo razočaram – na to pa bo treba še počakati,« nasmejano odvrne Matej, ki trenutno deluje kot glasbeni pedagog v glasbeni šoli pevke Alye, kjer ob popoldnevih z veseljem poučuje najmlajše glasbene nadobudneže.

Matej Lebič
Matej Lebič Foto: Filip Brinjovec

Skozi svojo ustvarjalnost navdihuje mlade

Pri skladbi je zopet sodeloval z avtorjem in glasbenikom Alexom Volaskom, s katerim sta ustvarila že kar nekaj skupnih pesmi. »Pri Mateju me je nagovorila predvsem njegova ljubezen do glasbe in neizčrpna pozitiva. Je izjemno delaven in angažiran glasbenik, ki kot pedagog pomaga tudi mnogim mladim pri prvih korakih v glasbeni svet. Ravno ta element, da tudi skozi svojo ustvarjalnost navdihuje mlade, je izjemno pomemben. In to je vredno velike pohvale!« Alex na kratko povzame njuno sodelovanje.

In kdo je zlatolaska?

Matej je za svojo novo skladbo pripravil tudi romantičen videospot, pri katerem je sodeloval z utečeno ekipo pod taktirko snemalca in režiserja Filipa Brinjovca. Za čudovit make-up je poskrbela vizažistka Anja Kos, za stajling pa kar Matej sam. Videospot si že lahko ogledate na njegovem YouTube kanalu, v katerem seveda ne manjka niti njegova zlatolaska.

Matej Lebič
Matej Lebič Foto: Filip Brinjovec

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button