EMA

ManuElla po veliki zmagi na Emi 2016: Ni me strah, nastop bo tip-top

Gledalci so z napetim telefonskih glasovanjem – med obema superfinalistkama ni bilo niti 127 glasov razlike – odločili, da nas bo na Pesmi Evrovizije zastopala Manuella. Mlada Laščanka je nekaj vtisov takoj po zmagi strnila tudi za bralce našega portala Evrovizija.com.

ManuElla 2016: Zmaga na EmiIntervjuPromo fotoObleka in nastopNova verzija
ManuElla: Res se mi je izpolnila velika želja.Foto: Alesh Maatko

Ko so po njenem zmagovalnem nastopu ugasnile odrske luči, se je okoli ManuElle zbrala množica novinarjev in podpornikov, ki so želeli svetlolasi pevki stisniti roko in čestitati. Štiri leta po tem ko se je prvič predstavila širšemu slovenskemu občinstvu – in, zanimivo, ravno kot ena od tekmovalk v takratnem šovu Misija Evrovizija –, ji je namreč uspel veliki met. Njena nova misija se je vendarle začela in je tokrat – po zmagi na letošnji Emi – usmerjena v Stockholm.

ManuElla na odru Eme.Foto: Alesh Maatko

»Srečna sem,« najin pogovor začne Laščanka, ki, čeprav se pred njo še vedno vije vrsta radovednih novinarjev, z veseljem opravlja svoje prijetne obveznosti po zmagi. »Misli ni bilo. Samo en občutek sreče,« podoživlja trenutke, ki si jih verjetno želel izkusiti prav vsak od desetih glasbenikov na izboru. Zmagoslavje na Emi, ki prinaša tudi vstopnico za evrovizijski nastop, je gotovo pomembna prelomnica v karieri 27-letnice. Čeprav smo glasbenico v zadnjih letih lahko spremljali tudi na Slovenski popevki, se je mladenka želela preizkusiti še na domačem evrovizijskem predizboru: »Res se mi je izpolnila velika želja. Želela sem se pokazati še več ljudem, narediti nekaj dobrega za našo državo. Prepričana sem, da nam bo to uspelo.« ManuElla, ki je bila evrovizijskemu nastopu blizu že leta 2011, ko je prišla vse do polfinala Misije Evrovizije, verjame, da je zdaj napočil pravi trenutek. Vztrajnost je, kot poudarja, njena pomembna vrlina, s pomočjo katere nekaj let kasneje uresničuje svoje sanje. In te bodo vrhunec gotovo doživele pomladi. 12. maja se bo v znameniti areni Globen, kjer sta, mimogrede, pred poldrugih desetletjem svojo evrovizijsko zmago zabeležila tudi brata Olsen (Fly on the wings of love), namreč prvič predstavila občinstvu s celega sveta.

Dejstvo, da bo njen evrovizijski nastop spremljalo skoraj 200 milijonov ljudi, je ne obremenjuje. »Ni me strah. Ali ko nastopam na Emi ali pa pred nastopom v Stockholmu. Po svoje je Evrovizija še boljša izkušnja, ker je tam še več ljudi. A vedno se moraš potruditi. Vem, da bomo imeli zdaj več časa, da se natančno pripravimo in bo tip-top,« v slogu ene od skladb na Emi zagotavlja ManuElla.

Za kreacijo ManuElline obleke je poskrbel David Hojnik.Foto: Alesh Maatko

Njena prva in edina strast pa je vedno bilo petje. Leta 2005 je
nastopila v oddaji Bitka talentov (Spet doma), leta 2010 je bila izbrana
med 100 najboljših talentov Nemčije v oddaji Das Supertalent, nastopila
je v polfinalu Misije Evrovizija 2012. Na Slovenski popevki 2013 je
osvojila peto mesto. Po dveh
izredno težkih letih, ko je po hudi bolezni prehitro izgubila očeta,
največjega podpornika in oboževalca, se je zdaj povsem predala
ustvarjanju skladb, kar ji daje voljo do življenja.

Čeprav še dan poprej ni vedela, da bo prav ona slovenska predstavnica na evrovizijskem tekmovanju, je po zmagi že razmišljala o pomembnem nastopu v maju. »Zdaj mi je zares lepo, a si po drugi strani ne znam predstavljati, da se ne bi tudi v prihodnosti pripravljala in trudila za nastope. Tako na Evroviziji kot sicer. Tega si že od nekdaj želim,« razlaga, nas pa zanima, če že ve, kakšen bo nastop pred svetovnim občinstvom. »Vem, da bom dala vse od sebe. Glede obleke še ne vem,« se zasmeje in dopolni, »kar se tiče vokalov in svoje energije, ki jo znam dobro predati ljudem, pa ja. Mislim, da bo moja prednost prav v tem. Ljudje verjamejo v to, kar pojem, z mano se lahko poistovetijo in uživajo v tem. To je pač smisel glasbe.«

ManuElla, ki pripravlja prvi album v angleščini, je prepričala s pesmijo Blue and red.Foto: Alesh Maatko

»Evrovizijo spremljam že od malega, sem oboževalka, in nisem zdrava,
če izbora ne gledam vsako leto. Veliko je skladb, ki so mi zelo všeč,
med njimi tudi naše,
« začenja odgovarjati na vprašanje o svoji najljubši evrovizijski skladbi. »A če bi morala katero izpostaviti,« nadaljuje, »bi bila to pesem Waterloo. Skupina ABBA, ker gremo na Švedsko.«

Do takrat, ko bo nastopila v domovini legendarne švedske zasedbe, pa čaka ManuEllo še precej dela in naporne priprave. Vse za to, da se bo ‘rdeče’, za katero v skladbi Blue and red razlaga, da predstavlja veselje in srečne trenutke v zvezi ali življenju, počutila tudi po velikem evrovizijskem finalu, 14. maja v Stockholmu.

Avtorska ekipa zmagovalne pesmi: Marjan Hvala, ManuElla in Leon Oblak.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button